Po Rumunech letí orli do Ústí a na Beskydy

Kladenští volejbalisté se po úspěšném vstupu do pohárové Evropy nyní soustředí na dva zápasy extraligy, které odehrají tento víkend. 

"V rumunské Craiově jsme dokázali doslova z minima šancí vytěžit maximum. Na hřišti jsme točili se sestavou jak to jen šlo. Do zápasu se dostali všichni. Mikulenka na bloku, Fortuník na nahrávce a Wallisch s Kubošem na univerzálu, kde nám schází zraněný Okošanovič. Přitom se nám dlouhodobě nějak zvlášť nedařilo ani na jednom postu. Rumuni mají silný tým a my nemáme nic jisté. Moc mě potěšilo, že z týmu byla cítit radost z volejbalu a velká týmová soudržnost," zhodnotil trenér Milan Fortuník zpětně vítězství nad Craiovou 3:2. Odveta je na programu příští středu v kladenské sportovní hale (19.00). 

Předtím ale Kladenské orly prověří dvojice extraligových soupeřů. Zítra nastoupí na palubovce Ústí nad Labem (17.00). "Nevím, v jakém stavu mužstvo zítra bude. Někteří kluci se trápí s virózou. Okošanovič se teprve bude z marodky vracet. Nejsem zastáncem takového točení se sestavou, k jakému jsme museli sáhnout v Rumunsku a předtím doma se Zlínem, kde hrál na smeči Moník a na liberu Vostárek. I když jsme oba zápasy vyhráli, nedá se stále spoléhat na to, že to pokaždé vyjde," říká "Forbes".

V neděli je duel s Beskydy ve sportovní hale na programu už od tří hodin odpoledne. Kladenský tým tak sází u kladenského publika na možnou oblibu odpoledních sportovních akcí. "V sobotu se vynasnažíme držet začátky utkání v šest hodin večer. S nedělním odpolednem zatím experimentujeme. Zkoušíme, jestli se kladenský fanoušek chytí. Když bude chodit v hojném počtu, tak se nad odpoledním startem zamyslíme," dodává kouč Kladna.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí