Milan Fortuník: Brno bychom měli přehrát zkušenostmi

Kladenští volejbalisté sehráli poslední domácí extraligový duel těsně před Vánocemi. Dnes se do sportovní haly vrací poprvé v novém roce. V televizním duelu hostí Brno (19.30 hod.).

Jste na Moravany připraveni v plné síle?
Připravovali jsme se o pauze velmi dobře, zodpovědně. Ovšem také se potýkáme s maroděním některých hráčů, takže až dnes odpoledne budeme mít jistotu, v jaké sestavě na Brno vyběhneme. Otazníky totiž visí na Sobotkou, Zajíčkem, Vemičem, Okošanovičem nebo Moníkem. Věřím, že většina z nich se kousne a dá to.

V tabulce jsou Brňané o tři body nad vámi. To je výkonnostně téměř na stejné úrovni. Je taková i realita?
My máme zkušenější tým, oni před Vánocemi hráli rychlý, bojovnější volejbal. Naše zkušenost a herní vyzrálost by zvláště před domácím publikem měla dnes na hosty platit.

Na dnešní utkání jste do hlediště pozvali letošní maturanty. Setkal se tento nápad s kladnou odezvou?
V každé sezoně pořádáme několik akcí pro diváky. Tahle je netradiční a možná dnes novou tradici založíme. Přihlásily se nám čtyři kladenské střední školy, tak jsme zvědaví, kolik studentů nám přijde večer fandit (usmívá se).

Do konce měsíce vás čeká netradiční zápasová zátěž tří zápasů týdně. Kromě extraligových domácí i evropský pohár. Zaměříte se hlavně na extraligu?
Pro nás jsou v lednu důležitější oba poháry. Náš cíl je dojít v Evropě co nejdále a myslím, že portugalský Lisabon by neměl být nepřekonatelný soupeř, v domácím poháru pak máme za cíl hrát finálový turnaj čtyř nejlepších týmů. A mezi ně se dostaneme, jen když nyní ve dvou utkáních vyřadíme pražské Lvy.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí