Kladno v poháru hostí Lvy. Orli bojují o své smlouvy

Jen dva dny po extraligové porážce doma s Brnem sehrají dnes večer Kladenští orli první čtvrtfinálový zápas Českého poháru s pražskými Lvy (18.00 hod.).

Nejen z prohry s Brnem 1:3, ale více z předvedené hry byli fanoušci orlů velmi zklamaní. „Částečně jde předvedený výkon na vrub zdravotním problémům v týmu a částečně, po našich matných výkonech v minulých utkáních, to jde na vrub naší malé sebedůvěře. Nemohu klukům upřít snahu, ale Brno prostě bylo lepší,“ vysvětluje trenér orlů Milan Fortuník.
Jestliže se Kladno pohybuje v polovině extraligové tabulky, pak v pohárových kláních se orlům daří. V evropské soutěži si celkem hladce poradili s rumunským soupeřem. Dnes by si v podobném duchu mohli poradit s Pražany, kteří v extraligové tabulce nejsou bodově o tolik lepší.
„Pražané mají ale lepší mužstvo než Rumuni. Na druhou stranu nám zřejmě v téhle sezoně více vyhovuje pohárový formát než dlouhodobý extraligový model. V něm sbíráme body a vidíme, jak si v tabulce stojíme, což někdy nemusí působit zrovna povzbudivě. V poháru jde o dvě utkání krátce za sebou s jedním soupeřem. Umíme se na to víc vyhecovat. Tak snad pohárový výkon bude dnes lepší než ligový v pondělí,“ dodává.
Pro vedení klubu je postup přes Lvy do finálového turnaje jeden z cílů sezony. „Hráči si musejí uvědomit, že i v poháru, nebo teď hlavně v poháru, bojují o své další angažmá. Nejen v našem klubu, ale třeba o lepší smlouvy kdekoli jinde. V současné době nevím o tom, že by měl o naše hráče někdo zájem…,“ říká „Forbes“.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí