Volejbalisté pootevřeli Lvům dveře do semifinále

V úvodním zápase čtvrtfinále Českého poháru podlehli Kladenští orli pražským Lvům 2:3 (20:25, 25:23, 22:25, 29:27, 11:15).

Úvodní sadu zvládl papírový favorit utkání díky výbornému servisu. Domácí jeho úspěšnost podpořili nepříliš ideální přihrávkou.Ovšem Pražané jsou gentlemani a v druhém setu Kladnu svými ztrátami vše vynahradili. 
Když se přihrávka dařila, soupeř se ocitl v úzkých. Leč těchto momentů se ve hře orlů objevilo pomálu. A tak tahanici ve třetí sadě na svou stranu překlopili Lvi. Ti si v následujícím setu po prvních třech balónech vytvořili náskok, z kterého těžili až do čtyřiadvacátého míče. Zavřít zápas se jim však nepodařilo. Domácí se vzchopili, set si vzali a do zkrácené sady měli jít v psychické výhodě. Nešli.  V ní nezachytili nástup Pražanů a znovu dotahovali tříbodovou ztrátu. K tomu se štěstí přiklonilo na stranu hostů a nadšení vystřídal v tvářích fanoušků Kladna smutek. Odveta v Praze se uskuteční příští čtvrtek. 

Sestava orlů: Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka, Okošanovič, van Haarlem, libero Moník  (mezi náhradníky stáli Mikulenka, Kuboš, Vostárek, Fortuník, Wallisch ). 

Diváků: 250.

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí