Lenc hráčskou kariéru nezabalil. Přidá k ní práci manažera

Je vicemistrem extraligy a vítězem Českého poháru. Tyhle úspěchy dosáhl s kladenským volejbalem. Po roce než roce se v jeho barvách objevil znovu. Ondřej Lenc letos končí Fakultu tělovýchovy a sportu a v těchto dnech začal působit u Kladenských orlů jako mediální manažer.

Kariéru volejbalisty jste uzavřel?
Ještě ne. Jen jsem si dal od volejbalu studijní volno. A v rámci studia jsem začal s orly spolupracovat v roli marketingového manažera v oblasti propagace činnosti klubu. Je docela možné, že se příští sezonu v dresu Kladna objevím. Buď v rezervním týmu nebo na výpomoc v áčku.

Čím jste klubu užitečný?
Pobýval jsem nějaký čas v zahraničí a rád bych v Kladně uplatnil v Česku neokoukaný trend sportovního marketingu. Z těch prvních počinů je zapojení klubu do akce „Zůstaň doma“. Nejen našim fanouškům od středy nabídneme na sociálních sítích klubu sérii videí s volejbalovo kondiční tématikou. Další díl se objeví zřejmě v pátek. Pro diváky máme současně s tím připravenou soutěž o klubové suvenýry.

Co budete dělat po studiích? Půjdete do běžného zaměstnání či zůstanete jako profesionální manažer u sportu?
Rád bych zůstal u sportu. Je to prostředí, které je mi velmi blízké. Dokážu si představit svou budoucnost u kladenského volejbalu, ale možná souběžně s tím i u volejbalového svazu. Pro něj mám připravený projekt, který zatím nechci prozrazovat.

Když jste začal studovat vysokou školu, začínal jste v Kladně také jako profesionální hráč volejbalu. Myslel jste si v té době, že se volejbalem budete živit dlouhé roky?
Nemyslel jsem si to. Byl jsem rád, že jsem se v týmu udržel (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí