Kapitán Zajíček: Ze skládání nového týmu jsem nadšený

Je stálicí volejbalové reprezentace a kapitánem kladenských orlů. Těm se uplynulá sezona nevydařila podle představ, a když se chystali dojem napravit v play off, zasáhl covid-19. S osobností českého volejbalu jsme si mimo jiné povídali o jeho pocitu z již bývalého mužstva orlů i o dojmech z nové sestavy.

Shrňte své pocity z minulé sezony v kladenském podání.
Jednoduše řečeno přetrvává ve mně velké zklamání. Nepřišli jsme na to, v čem byl hlavní problém, že se nám nedařilo. V týmu hráli skvělí kluci i hráči, bohužel, zůstali jsme za velkým očekáváním…

Play off mohlo mnohé napravit...
Lhali bychom sami sobě, abychom tvrdili, že určitě ano. Ale na play off jsme se těšili.

Skládá se nový tým orlů. Co vám jeho složení s novými jmény už nyní napovídá?
Jeho složení mě potěšilo. Jsem nadšený. V nových hráčích přišla nová dravost. Cítíme z nich, že se budou chtít předvést. Žádná velká jména, ale o to je to možná lepší. Jsem mile překvapený, jak pozitivně Kladno vzalo návrat Filipa Křesťana.

Jak jste vy osobně trávil koronavirovou pauzu od kolektivního sportu?
Ty dva měsíce pro mne byly paradoxně nejlepším obdobím, jaké jsem ve své sportovní kariéře dosud zažil. Ještě víc jsem poznal, co pro mě znamená moje rodina, s kterou jsem měl najednou možnost trávit neobvyklé množství času. Moc jsme si to spolu užili.

Trénoval jste individuálně?
Nedělal jsem vůbec nic. Nejezdil jsem na kole, neběhal jsem, neposiloval.  Jediný trénink bylo zpracování dřeva s tchánem na chalupě (směje se).

 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí