Volejbalisté Kladna zahájili sezonu v posilovně

Kladenští orli včera odstartovali přípravu na extraligovou sezonu. Začátek soutěže chtějí odehrát na antuce.

Pod dohledem trenéra Fortuníka makala v posilovně šestnáctka hráčů včetně posil Křesťana, Roháčka, Krafra, Kunce, Jirky Mikulenky či blokaře a zároveň jediného cizince v týmu Slováka Kianici. Příštích čtrnáct dnů absolvují orli dvoufázově především silové i kondiční tréninky. První zápasy mají na programu v druhé polovině srpna na turnaji v Liberci. Přátelský duel před vlastním publikem v Kladenské sportovní hale si naplánovali až v září. 
„V současné době jednáme s volejbalovým svazem o možnosti otevřít některý den v září extraligovou sezonu úvodním utkáním v Praze se Lvy na antuce pod otevřeným nebem. Napadlo nás to v souvislosti s blížícím se stoletým výročím volejbalu v Čechách. Na antuce bychom se vrátili ke kořenům téhle hry a mohl by to být zároveň pro diváky zajímavý retro zápas,“ prozradil kladenský kouč Vašemu Kladnu. 
V současné době hýbe i sportovním světem v Kladně hrozba nákazy covidem-19. „O testech hráčů jsm zatím neuvažovali. V klubu se chováme obezřetně,“ doplnil Milan Fortuník.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí