Trenér Fortuník: Ideální sestavu už máme

Volejbaloví Kladenští orli se včera kvůli marodce odhlásili z víkendového turnaje v Odolene Vodě, posledního před zahájením extraligové sezony. Trenér Milan Fortuník je i přesto zatím s herním projevem týmu spokojený.

Minulý týden skončili orli druzí na silně obsazeném turnaji v Liberci. I když jste kvůli účasti na svatbě sledoval tým z dálky, jaký jste z jeho vystoupení nabyl dojmu?
Měl jsem radost nejen z dobrých výsledků, ale také z toho, že se tým ukazuje v dobrém světle a s chuti do hry. Několik našich fanoušků, kteří v Liberci zápasy viděli, mají stejný dojem jako já. To mě těší. Předloňský ani loňský přístup ke hře velmi často na pochvalu rozhodně nebyl. Bojovnost a vůle po vítězství, jak to tak vypadá, nás bude v sezoně zdobit (usmívá se).

Na sociálních sítích se právě v době konání libereckého turnaje objevila fotka, na které pózujete se svou přítelkyní ve svatební slavobráně. Nejen volejbalovým světem v Česku problesklo, že jste se vzali…
Naše svatba to nebyla (směje se). Svatbu měla nám velmi blízká neteř. A když už jsme na té svatbě byli, tak jsme si nechali tu fotku udělat. Říkali jsme si, že by to takhle jednou třeba mohlo vypadat a zkusili jsme si to. Hodně lidí jsme pobavili.

Vraťme se k samotnému volejbalu. Vaši asistenti zvládli zápasy velmi dobře. Uvažoval jste v poslední době, že byste zápasy sledoval zpovzdálí?
Jednou k tomu dojde. Fakt je, že v Liberci vedli tým dobře. Nechci do konce života dělat trenéra. Ale teď ještě je na takový krok brzy.

Máte představu o ideální sestavě pro začátek extraligy?
Fortuník, Křesťan, Kraffer, Hýský, Zajíček, Kyanica nebo Mikulenka, libero Kunc, přibude druhý Mikulenka, který je s juniorskou reprezentací. Zbytek týmu naskočí do zápasů dle potřeby.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí