Tomáš Hýský: Nesmíme hned věšet hlavy!

Je nejzkušenějším Kladenským orlem a svým věkem by některým spoluhráčům mohl pomalu dělat tátu. Ovšem bez smečaře Tomáše Hýského (37) si extraligový tým jen tak se svými soupeři neporadí. Jeho body by orlům stále citelně chyběly. Přesto tenhle bývalý reprezentant zvažuje konec kariéry.

Minulou i současnou sezonu výrazně poznamenal koronavirus. V této se navíc orlům herně příliš nedaří, v tabulce jste předposlední. Jak vnímáte výkon týmu vy?
Vymlouvat se na koronavirus už u mne nezabírá. Takřka každý v extralize s tím prošel, asi každý klub to musel řešit. Trénujeme, jak se dá a musíme se s tím nějak srovnat. S novým rokem se rytmus zápasů zklidnil, je více času na přípravu. Nás už nepotápí koronavirus, nás herně potápí, že se málo povzbuzujeme, že někdy nemákneme jeden za druhého, po neúspěšných balonech příliš brzy svěsíme hlavy. Jestli tohle ještě několikrát při zápase uvidím, končím. Na kyselé obličeje nemám nervy.

Nechtěl jste ostatně po této sezoně kariéru uzavřít?
Chtěl (usmívá se). Ale rozmýšlím se, protože bych rád skončil po nějakém slušném celosezónním výsledku. Minulá sezona se nedohrála a tahle dopadne kdoví jak. Jestli trenér bude chtít, abych zůstal, a vydrží mi zdraví, zkusím ještě sezonu.

Trénoval byste přitom mládež?
Sice jsem se o tom s trenérem bavil, ale představit si sebe v takové roli neumím. Na druhou stranu klubu s tímhle ochotně pomohu. I když současnou volejbalovou mládež bych někdy řezal (směje se).

Při volejbalu pracujete jako grafik-designer. Chytlo vás to, zůstanete u téhle práce?
Práce už u mě převážila nad volejbalem. Ano chci se jí věnovat co nejdéle.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí