Petr Klár už Příbram netrénuje a užívá si volna s dětmi

Zítra k extraligovému utkání přijedou za Kladenskými orly příbramští Kocouři bez exkladenského trenéra Petra Klára. Nás zajímalo, co v současné době dělá, kdy se vrátí do světa volejbalu, a jak mu jde distanční trenérská výuka studentů kladenského sportovního gymnázia.

Na konci loňského roku jste jako lodivod Kocourů dokázal Kladno porazit. Jakou zbraní?
Hrou středem, pajpem. To, že tehdy orli chvíli vedli na sety, byla naše vina. Netlačili jsme je na servisu. Servis nám do třetího setu nešel. Pak se jen stačilo na podání zlepšit.

Příbramští propustili kromě vás i některé hráče. Může se nyní výhra Kocourů opakovat?
Těžko říct, myslím, že ne. Kladno je jasným favoritem. Viděl jsem jeho poslední zápas s Prahou a viděl jsem kvalitní tým orlů. Měli jen obrovskou smůlu, jinak by zápas vyhráli.

Příbram u svých zápasů zveřejňuje jiného trenéra, ale na sociálních sítích se s vámi nerozloučila. Co stálo za vaším odchodem?
K tomu bych se nerad vyjadřoval. Ještě to není možné… 

Máte nabídku z jiných klubů?
Naordinoval jsem si od volejbalu odpočinek. Půl sezony jsme den co den od rána do večera trávil příbramským volejbalem a teď si plnými doušky užívám svých dětí. Jsem otec v domácnosti. A u toho nějaký čas zůstanu (usmívá se).

V Kladně vám zůstala pozice volejbalového trenéra sportovního gymnázia. Jak vypadá vaše distanční výuka?
Rozesílám různá cvičení. Vesměs na udržování kondice. Komplikované je to v tom, že se nedá trénovat pod střechou a venku teď pořádnému tréninku nepřeje počasí.

Jan Murárik

klardeti
Trenér Klár si užívá naplno svých potomků

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí