Milan Fortuník: Mít sebevědomí Karlovarska, tak ho vyřadíme

Kladenští volejbalisté dvakrát nevyužili možnost v play off porazit lídra základní části extraligy Karlovarsko. Čtvrtfinálová série se hraje na tři vítězství. Tolik zápasů je před Kladenskými orly, aby postoupili do semifinále. Jejich trenér Milan Fortuník cestu mezi čtyři nejlepší zná, jen potřebuje, aby se tým držel jeho pokynů a šel do zítřejšího duelu v Karlových Varech s patřičným sebevědomím.

V nedělním domácím utkání jste ve tváři silně brunátněl ve chvílích, kdy jste měli soupeře takzvaně na lopatě, ale vlastními chybami jste prohráli. Cítíte, že vám zbytečné chyby některých hráčů vzaly pár let života?
Věřím, že ne, že tady už kvůli vnoučatům budu ještě dlouho (směje se). Brunátněl jsem, protože opět se někdo nedržel toho, co jsme si řekli, a co na Karlovarsko očividně platilo. Jak v prvním zápase, tak v tom nedělním jsme mohli vyhrát…

Je z vás po neděli cítit ztráta energie…
To ve středu před zápasem zmizí. Jakmile nastoupíme na hřiště, tak ji budu mít na rozdávání a budu jako vždy s mužstvem všechno prožívat naplno.

Karlovarsko působí sebevědomě. Otřáslo by jejich sebedůvěrou, kdybyste vyhráli?
Když jsem nedávno mluvil s jedním jejich hráčem, tak se mimo jiné vyjádřil, že neví, jestli chce příští sezonu hrát ligu mistrů… Takhle oni vnímají svou současnou sílu v play off. Vidí se jako mistři. Myslím, že kdybychom vedli dva nula na zápasy, tak to s nimi neotřese. Kéž by můj tým měl stejnou sebedůvěru, přestal dělat zbytečné chyby a Vary vyřadil (usmívá se).

Jan Murárik

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí