Trenér Fortuník: Vybrali jsme víc! Lidé přihazovali na Ukrajinu ještě po dražbě

Kladenští orli po domácím utkání s Kralovarskem v pondělí vybrali v aukci hraných dresů téměř 110 tisíc korun na pomoc Ukrajině. Včera trenér orlů Milan Fortuník oznámil, že se částka zastavila na 150 tisících korunách!

Když jste v minulosti dražili dresy pro dobrou věc, vybrali jste od fanoušků nejvíce něco málo přes padesát tisíc korun. Teď více než jednou tolik. Co je podle vás hlavní důvod takové štědrosti?
Lidi si asi pořád pamatují rok 1968 nebo si invazi na Ukrajině s touto naší zkušeností spojují. Probudila se v nich obrovská solidarita s jiným národem. Pro mě je to dojemné poznání. Náš národ není k ruské invazi lhostejný.

Pojďme také ke sportovní stránce utkání. Prohráli jste patrně s nejsilnějším volejbalovým celkem v Česku až v páté sadě. Jaký poznatek jste o svém týmu získal?
Že jsme opravdu u nás schopni hrát s těmi nejsilnějšími mužstvy. V pátém, zkráceném, setu už rozhodují maličkosti. Ty jsou nyní předmětem konzultace s mým asistentem.

V sobotu se v Příbrami utkáte v přímém souboji o třetí místo. Je pro vás důležité?
Protože nemůžeme skončit lépe než třetí, tak nic jiného jako úspěch nebereme! Abychom ho dosáhli, musíme v Příbrami vyhrát. Tudíž bereme tenhle zápas už jako by se hrálo play off...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí