Milan Fortuník: Těším se, jak dnes aspiranta na titul potrápíme

V úterý si ve sportovní hale užíval ovací stovek fanoušků nadšených z předvedené hry Kladenských orlů. Trenér Milan Fortuník uvedl v rozhovoru pro Vaše Kladno, jak vnímá dnešní, v pořadí třetí, čtvrtfinálový duel s pražskými Lvy. Přímý přenos České televize začne ve 20.05 hodin.

Po vítězství nad Prahou se mezi fanoušky neslo v dobré náladě, že kdyby už jste nic dalšího v sérii nevyhráli, tak to byl nejlepší výkon, jaký jste letos podali a všichni by vám za celou sezonu zatleskali. Vnímal jste hru vašeho týmu také tak?
Možná jsme v téhle sezoně nehráli bojovněji (usmívá se). Líp už jsme hráli. Viděl jsem i přes výhru v naší hře chyby. Ty taktického charakteru bychom ve třetím zápase opakovat neměli. Chyby pramenící z našeho rozpoložení v utkání se opakovat můžou, ale já doufám, že se jich vyvarujeme. Ten zápas byl z mého pohledu vrcholem sezony díky divákům. Vytvořili strhující atmosféru!

Halu Lvů jste si v sezoně osahali dvakrát. Jak ve třetím měření sil na jejich půdě využijete nastřádané zkušenosti z prostředí?
Hlavní zkušenosti z haly i ze hry lvů si nechám pro sebe. Jenom řeknu, že se na ten zápas moc těším. Těším se hlavně na to, jak aspiranta na titul potrápíme, a věřím, že i porazíme! Výhra nad Českými Budějovicemi, v Liberci a potrápení Karlovarska nebyly náhody. Svědčí to o naší kvalitě.

Je pro vás špatnou zprávou, že se hraje až po osmé hodině večer?
Nevím, zvykem je hrávat od pěti nebo od šesti hodin. Sám jsem zvědavý, komu bude tak pozdní zápas vyhovovat víc.

Je pro Pražany proti vám výhodou, že za ně nastupuje libero Moník, který za roky v Kladně moc dobře ví, jak asi postavíte taktiku?
S tím tak trochu počítám (směje se). Moňas byl vždycky velmi vnímavý hráč. Ano, je schopný jim o nás prozradit hodně. Ale na druhou stranu, co můžete v pátém vzájemném zápase v sezoně jeden na druhého ještě vymyslet...

Slyšel jsem, že jste prý odmítl na pondělní utkání nabídku televize na přímý přenos z Kladna kvůli fanouškům, aby přišli opět v hojném počtu...
To byla nabídka od naší volejbalové federace před startem play off. Nestihli bychom totiž kvůli víkendovým akcím ve sportovní hale připravit hřiště.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí