V pondělí se orli těší na kladenské publikum. Mečbol totiž drží v ruce Kladno!

Lvi Praha vs. Kladenští orli 0:3 (22:25, 23:25, 14:25).

V úvodní sadě vynikal Čeketa, kterého trenér Fortuník překvapivě poslal do základní sestavy. Domácí k tomu vyrobili několik nevynucených chyb a Kladno se na začátku dostalo až do šestibodového náskoku. První eso vystřelil Špulák, ale v tu dobu už svítil na ukazateli skóre stav 18:18. Kladenský náskok byl dávno pryč a mužstva se tahala o body jako na Kladně. Když už se zdálo, že by domácí mohli mít navrch, poslal kladenský kouč namísto Čekety na plac Hancocka a znovu měl šťastnou ruku. Američan pomohl týmu k prvnímu měčbolu. Leč orli proměnili až ten třetí...
V následujícím setu uteklo Kladno domácím na rozdíl sedmi bodů. Stav 13:6 vlil do žil hostů obrovské sebevědomí. Lvi museli vytáhnout veškeré své umění, ale naráželi přitom na chytré orlí ataky. V úzkých pomohl svému mužstvu skvěle blokující Kyjanica a důležité body pokládal Seppänen. V závěru setu se opakovala nepochopitelná kladenská série neproměněných setbolů...
Ve třetí sadě se Čeketa se Seppänenem předháněli, kdo položí více smečí. Kyjanica dál slavil své super bloky. Na druhé straně lvi předváděli většinu utkání špatné příjmy i přihrávky. V momentu, kdy Čeketa ze servisu sestřelil libera Moníka, svítil na tabuli poměr setů 19:14 pro Kladno. V tu chvíli domácí celek neměl co nabídnout a řítil se nezadržitelně k porážce. Kladno konečně proměnilo hned první setbol a vede v sérii 2:1!
Pondělní utkání v Kladenské sportovní hale startuje v šest hodin večer. V dalších čtvrtfinálových duelech rozhodly o svých postupech Karlovy Vary a České Budějovice. Mezi Příbramí s Odolenou Vodou se rovněž může rozhodnout v pondělí. „Odolka“ v sérii vede 2:1.
Sestava orlů: van Solkema, Kraffer, Čeketa, Seppänen, Kyjanica, Špulák, libero Kunc (Fortuník, Hýský, Lohr, Gottesman, Hancock, mimo hru zůstala zraněná opora Platačs).
Diváků: 800.

Jan Murárik
Foto: Lvi Praha




Počasí Kladno

Předpověď počasí