Manažer Kladenských orlů: Nasazení pražského sudího na zápas Prahy je skandál

Při utkání Kladenských orlů s pražskými Lvy plály emoce jak v hledišti, tak na hřišti. Svůj podíl na nich mělo několik rozhodnutí rozhodčího. Zvláště v závěru druhého setu, který vyzněl ve prospěch Pražanů a zvedl diváky ze sedadel. Manažer orlů Jindřich Neumann poukázal na jedno zásadní morální pochybení.

Chybují hráči i rozhodčí. To je při takové kvalitě hry a významu utkání přirozené. V čem vidíte možnou příčinu jeho rozhodnutí, které přiřklo bod ve prospěch Lvů?
Před zápasem jsem upozorňoval na skutečnost, že tento rozhodčí nemůže náš zápas s Pražany pískat, že to pro nás dobře nedopadne. A taky nedopadlo... Vsadil jsem se s komentátory utkání, že něco ten člověk provede. Důvod je jednoduchý. Ten pán je místopředsedou pražského volejbalového svazu a v jeho výboru sedí společně s druhým trenérem Lvů! Jde o jasný střet zájmů. Sám měl čestně nominaci odmítnout!

Proč by se nemohl i v takovém případě rozhodnout podle svého nejlepšího svědomí?
Odpískal balón v nás neprospěch, ale ne po naší chybě! Každý normální rozhodčí by nechal pokračovat ve hře nebo by to odpískal správně, kdyby si byl stoprocentně jistý. Navíc šlo o poslední balón druhého setu z pohledu hostí.

Ovlivnilo rozhodnutí podle vás celé utkání?
Mohli jsme třeba vést dva nula a zápas se mohl vyvíjet jinak. Rozhodnutí postavilo psychicky na nohy soupeře a na nás dopadlo.

Kdo rozhodl o nasazení tohoto rozhodčího do utkání Prahy?
Komise rozhodčích. A vůbec, k takovému případu přeci nesmí dojít!

Co se podle vás bude dít zítra v Praze, kde orli čeká rozhodující duel?
To vůbec netuším. Snad se něco takového, kdy je nasazen rozhodčí s takovými kontakty na lidi z jednoho týmu, podruhé už nestane.

Odhlédněme na okamžik od téhle kauzy a pojďme ke sportovní stránce čtvrtfinálové série. Jak podle vás bude zápas vypadat?
Je to pátý zápas a hráči obou týmů jsou unavení. Teď je to jen o hlavách. Určitě můžeme Prahu porazit. Na straně lvů je výhoda širšího kvalitního kádru. To jim u nás pomohlo.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí