Volejbalisté byli na Liberec krátcí

Kladenští volejbalisté prohráli v Liberci 1:3 (25:19, 20:25, 18:25, 17:25) a v extralize si připsali teprve druhou porážku. Přesto se na jejich vedení v tabulce nic nemění. 

Trenér Milan Fortuník dal za výkony do základní sestavy blokaře Syrůčka a nechal na úkor Hýského hrát delší dobu smečaře Lence. V první sadě hrál lídr extraligy takřka bezchybný servis a nedal domácí Dukle příliš prostoru k nadýchnutí. Ovšem to se v druhém setu změnilo. Kladno na servisu propadalo a takové zaváhání obhájce titulu umí trestat. "Soupeř měl větší hlad po vítězství. Dopouštěli jsme se dalších drobných chyb na bloku i v útoku, což si proti mužstvu jako je Liberec nemůžeme dovolit. Porážka nic tragického pro nás neznamená. První dlouhodobější cíl, zápas národního poháru proti Českým Budějovicím, nás teprve čeká, hraje se až koncem února, a do té doby kromě extraligových zápasů nás čeká velmi intenzivní ladění některých herních činností, jako je například důslednější blok," uvedl po utkání Milan Fortuník.

"Kdybychom v servisu z prvního setu pokračovali, Liberec neměl šanci zápas otočit. Špatným servisem jsme jim nalili sebevědomí na přihrávce a s námi bylo zle. Pro budoucnost je tahle porážka pozitivní. Vůbec z ní nemáme trauma. Nejsme neporazitelní a myšlenky na titul jsou stále předčasné. Dál musíme tvrdě pracovat," dodal asistent Petr Klár.

Kladno v dalším kole hostí tým Odoleny Vody (sobota, 18.00 h.).

Sestava Kladna: Křesťan, van Haarlem, Syrůček, Zajíček, Hýský, Hietanen, Sparidans - Trojan. Lenc, Dillien.

Jan Murárik

 

tabuleliberec


Počasí Kladno

Předpověď počasí