Blokař Syrůček: V Českých Budějovicích vyhrajeme

Naskočil do finálových bojů a vedl si podle diváků dobře. Sám ovšem svůj výkon hodnotí kriticky. Volejbalista Martin Syrůček (22) odjel k odvetám do Českých Budějovic s nadějí, že opět odehraje podstatnou část obou utkání, i že si v nich povede lépe. Blokař Kladna si před odjezdem zahrál na klavír a předpověděl, že dnes na jihu Čech vyhrají.

Sezonu jste spíše prostál v poli náhradníků, než abyste zasahoval do bojů o body. Teď najednou máte za sebou oba finálové duely. Byly fyzicky náročné?
Nemám ze svého výkonu nejlepší pocit. Nemohl jsem se dostat do hry. Z prvního zápasu mám ze sebe lepší pocit než z toho druhého. I když jsem podle mne všechny zadané úkoly plnil, tak to nebylo ono. Je fakt, že lidi z hlediště to prý tak hrozné neviděli. Něco jiného byl v druhém utkání zkrácený pátý set, v něm jsem se cítil suprově, hodně jsem si věřil. Jsem rád, že jsem od trenérů dostal důvěru. 

Mohl váš výkon padat s očekávanou nováčkovskou nervozitou?
To určitě ne (usmívá se). Kupodivu jsem nervózní nebyl. Prožíval jsem euforii, protože se mi splnil životní volejbalový sen, zahrát si finále extraligy před nabitou kladenskou halou a její skvělou atmosférou. 

Jak na vás působil oba zápasy soupeř?
Ukázali, že jsou hodně dobří. Myslel jsem si, že je budeme dál porážet s větším odstupem, jako každý zápas v téhle sezoně, ale oni se zlepšili a my zase zahráli trošku hůř. Nedařilo se nám úplně ideálně na útoku, jim šel výborně servis.

Co se dá čekat od domácího prostředí Jihostroje?
Čekají nás tam dva tisíce diváků, možná i víc a o málo vyšší strop než je u nás. Teď je na nich jak si s tím tlakem před vlastním publikem poradí. Oni musejí vyhrát a my chceme vyhrát. A já věřím, že hned dneska se nám to podaří. 

Při volejbale studujete vysokou školu. Jak se nejlépe odreagujete od učení a volejbalu?
Zahraju něco na klávesy. Jako malý kluk jsem chodil asi tři roky pravidelně na klavír. Pak jsem doma hrál na elektrické pianino a k hraní jsem si našel cestu. Baví mě to. Je to super na vyčistění hlavy, kdysi jsem na to balil holky, což už nemůžu, protože jsem už zadaný (směje se). Když získáme titul, mohl bych na oslavu klukům něco zahrát. 

Jan Murárik

martinhru

Hru na klavír si oblíbil už jako malý kluk

martinkdyz

Když šel na plac, vítaly ho největší hvězdy týmu

martinuprostred

Uprostřed připraven blokovat

martinvpozici

V pozici náhradníka to byly pro Martina nervy...

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí