Kladenský Moník bral v Dřevěnicích zlato a loučil se na smeči

Z tradičního volejbalového turnaje pod širým nebem v Dřevěnicích se vrátil se zlatou medailí. O tom, jaké to je vyhrát poprvé Dřevěnice, i o nezvykle náročné přípravě v kladenském týmu vypráví Vašemu Kladnu nová tvář extraligového vicemistra Milan Moník (29). 

Jaká byla cesta za prvním místem v týmu Humrů?
Předně musím říct, že se mi splnil jeden volejbalový sen (směje se). Kladno žádný tým na turnaj nevyslalo, tak jsem se do Dřeváku vypravil na vlastní pěst. Nabídl jsem se klukům z Humrů, s kterými jsem se znal a povedlo se nám vyhrát. Dřevák je sám o sobě náročný, že je víkendový s večerní zábavou... A vítěz musel odehrát šestnáct setů, což není zrovna velká legrace. Náš tým se vyznačoval houževnatostí. Když jsme šli do kopru, tak jsme zabrali a set vyhráli. Já si tam na dlouhou dobu naposledy zahrál soutěžní zápas na smeči. Teď už se v Kladně začínám předělávat na libero, kvůli čemuž mě klub také angažoval. 

Kladno je druhý týden v ostré přípravě. Jak si ji jako nováček týmu užíváte?
Jsem rád, že je na vysoké profesionální úrovni. Naposledy jsem hrál v Benátkách nad Jizerou, kde úplně profesionální nebyla, protože někteří hráči chodili do práce. To se pak nedá trénovat v takovém rozměru, jaký bych si představoval. Teď v Kladně si to užívám. 

Jak ji zvládáte fyzicky?
Když jsem byl mladší, bylo to lepší (směje se). Fakt je, že se cítím výborně. Teď se pomalu k fyzické přípravě přidává i míč, takže je to super. Horší je to v téhle době s technikou...

Jan Murárik

monikvitezove

Vítězové z Dřevěnic s Moníkem (první zleva)


Počasí Kladno

Předpověď počasí