„Šulistovi“: Známe zatím náměstí, medvědy a volejbal

Jsou spolu půl roku a už uvažují o tom, že jednou sjednotí svá příjmení v jedno společné. Z Českých Budějovic do Kladna za volejbalem v létě přišli Kateřina Černá (26) a Petr Šulista (24). On známá tvář volejbalové extraligy, ona provozovatelka kosmetického salonu na jihu Čech. Pro Vaše Kladno vyjádřili své prvotní pocity ze života v největším středočeském městě.

Jak se vám žije v Kladně?
Petr: Od kladenského klubu máme k dispozici moc pěkné bydlení. Jsme v Kladně teprve třetí týden, zvykáme si, ale myslím, že všechno bude v pohodě. 
Kateřina: Musím potvrdit, že se nám tady žije hezky. 

Co z Kladna jste dosud poznali?
Kateřina: Zatím jsem nejvíc poznala náměstí, zámek a viděli jsme medvědy. To byl zážitek. Jinak jsme toho zatím moc v Kladně nestihli.

Porovnejte žití v Českých Budějovicích, odkud pocházíte, s životem v Kladně?
Kateřina: Je to podobné. Budějovice jsou mnohem větší, ale tady je zase blízko Praha. Což skýtá větší vyžití než v Budějovicích. 
Petr: Hrál jsem v Příbrami a Kladno mi ji trochu připomíná. Budějovice mají oeproti Kladnu víc historických míst. 

Kateřino, jaké to je žít s profesionálním sportovcem a cestovat z místa na místo?
Hezké (usmívá se). Moc se mi volejbal líbí, ráda se na něj chodím dívat. Ale také to není úplně jednoduché. Nemůžeme třeba na pořádnou dovolenou, málokdy se nám podaří zažít celý volný víkend.

V Českých Budějovicích provozujete kosmetický salon. Převezete si ho do Kladna?
To by nešlo, klientela se buduje velmi dlouho. Jezdím na týden kvůli práci do Budějovic a týden jsem s Petrem v Kladně. Petr je v Kladně na dva roky, tak uvidím, jak to budu zvládat dál. 

Kde byste jednou chtěli zůstat žít natrvalo?
Kateřina: V Budějovicích. Nebo v cizině ve spojitosti s volejbalem. Líbilo by se nám v Itálii. 
Petr: Souhlasím. 

Petře, vy jste bezprostředně po skončení minulé sezony projevil trochu zklamání nad tím, že z Kladna odešly největší opory. Už vás to přešlo?
Už jsem s tím vyrovnaný. Nechme to, až se rozjede naplno sezona. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí