S týmem Kladna má před sebou třetí volejbalovou sezonu. Než na přelomu září a října začne, mají kladenští volejbalisté před sebou ještě hodně práce v přípravě. Jaká byla a co je čeká, na to jsme se zeptali kouče Milana Fortuníka, nejlepšího trenéra uplynulé sezony.

Odehrává se příprava podle vašich představ?
Jsem velmi spokojený. Letos jsme přípravu výrazně obměnili. Není v ní tolik obecné vytrvalosti a hráči jsou na tom podle mne líp než v loňské úspěšné sezoně (usmívá se). Samozřejmě nemluvím o samotné hře… 

Co hráče čeká v nejbližších dnech?
Tréninky přejdou do výbušnosti a síly ve výskoku. Začneme se samozřejmě víc věnovat balonu. Devátého září nás čeká turnaj v Hradci Králové. Tam začneme i s laděním naší hry. 

Jak dobře do současné party zapadli cizinci?
Zapadli do ní stejně dobře jako čeští nováčci týmu. S touhle partou je perfektní spolupráce. Všechny baví trénovat a chtějí na sobě makat. 

Kladno vyslalo na mistrovství Evropy dospělých Zajíčka a na mistrovství světa devatenáctek Kozaka. Sledoval jste jejich výkony?
Přenosy z mistrovství světa v Bahrajnu jsem bohužel nikde nenaladil, ale to neznamená, že jsem Adama Kozaka nesledoval. Sedmé místo je pro tým úspěch a pro něj o to větší, že v něm byl nováčkem. Adama Zajíčka v seniorské reprezentaci jsem neměl možnost vidět v akci, byť na mistrovství Evropy v Polsku koukám… Ale už účast v týmu mu jistě dodá další zkušenosti. Když spočítám, že jsme v téhle reprezentační sezoně měli ve výběrech čtyři hráče Kladna (Šulistu, Sobotku, Zajíčka a Kozaka, pozn. red.), tak je to pro náš tým před extraligou velmi dobré (usmívá se).

Jan Murárik

volejvolejbaliste

Volejbalisté absolvovali také jeden trénink na kolech. Američan West vyjel ve stylové helmě...