Vicemistři extraligy jedou zítra k dalšímu zápasu do Ostravy (17.00 h.). Pátý tým přivítá třetí celek tabulky. S Kladnem se na sever Moravy přemístí také smečař Petr Šulista (24), bývalý hráč ostravského VK.

Jaký je nyní ostravský tým?
To vůbec netuším, protože se zásadně změnil. Přišlo jim nové libero i smečař, prý se často v týmu dohadují, jestli bude hrát ten, nebo onen. Tým ale mají určitě kvalitní. Jsou pátí a za mě jsme se pohybovali kolem sedmého osmého místa.

V čem je největší síla Ostravy?
V nahrávce, tu mají výbornou, rychlou a hrají hodně útoků zezadu středem. Musíme počítat také s kvalitním blokem. 

Jak se hraje týmům v ostravské hale?
Mně už se tam hraje dobře (usmívá se), mají nepříjemnou halu. A Ostrava spoléhá také na cestovní únavu svých soupeřů. Takže jsme většinou k zápasům přistupovali tak, že jsme se snažili první set rychle vyhrát a pak soupeře dorazit, dokud se ještě z toho cestování nevzpamatoval... 

Ovšem, s Kladnem jste v minulé sezoně doma prohráli...
Strach jsme z nich neměli, jenomže to byl náš první televizní zápas v sezoně a první i pro některé naše hráče, takže jsme utkání spíše nezvládli psychicky než herně. Přitom jsme doma dokázali porazit jak Budějovice, tak Karlovarsko i Liberec. V kladenské odvětě jsme doplatili právě na to na dlouhé cestování. Nebo Ostrava na Kladno až tolik neumí, což nám zítra může hodně hrát do karet. 

Nedávno byl kladenský tým na přednášce o pozitivním myšlení a vy jste z ní odešel dřív. Jste optimista, nebo pesimista?
Musel jsem jít řešit nějaké problémy s bytem. Ta přednáška ani nebyla pro mě, protože moji rodiče jsou psychologové, takže to mám z domova zažité. Jsem optimista (směje se).

Jan Murárik

suliproklad

Pro Kladno je dobré, že se Petr Šulista vrací do známého prostředí