Ostravští volejbalisté doma prohráli s Kladnem 2:3 (25:18, 25:18, 23:25, 25:27, 12:15). 

Než se hosté vzpamatovali z dlouhé jízdy na sever Moravy, prohráli první set. Potvrdila se tak slova smečaře Šulisty z pátečního rozhovoru, který upozorňoval, že Ostravané sázejí na cestovní únavu soupeře a do prvního setu dávají vše. 

Druhou sadu měli Kladenští pod kontrolou až do jedenáctého míče. Vedli o pět bodů a nic nenasvědčovalo tomu, že sadu ztratí. To by ale nesměl na druhé straně sítě stát Šmídl. Jeho servisy ve tvaru zahnuté šavle vývoj setu zvrátily. Samozřejmě největší vinu na ztrátě měl špatný příjem hostů. 

Kladenští v třetím setu vytáhli veškeré své umění a rozjeté Ostravany zabrzdili. Na konci sady je čekala těsná výhra. Podobnou bitvu vidělo ostravské publikum i ve čtvrté hře. Ostravané pochytali většinu kladenských smečů, ale na sílu vicemistrů to nestačilo. Kladno zaslouženě protáhlo téměř ztracené utkání do zkrácené sady. V ní nechalo domácí vést o dva míče, ale závěr se odehrál v režii Středočechů. 

Kladno v dalším kole hostí 20. listopadu Benátky nad Jizerou.

Sestava Kladna: West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, Hýský, Sobotka, libero Moník (Fortuník, Kozak, Blažek, Trojan, Lenc).

Jan Murárik