Moník si řekl o reprezentaci

"Neporazitelné" České Budějovice v Kladně narazily. Jestliže do včerejšího utkání úřadující mistr ztratil v této sezoně pouhý set, pak má porážka 1:3 na půdě vicemistra nádech senzace. 

"Výhrou jsme potvrdili, že s námi musí extraliga počítat jako s jedním z favoritů sezony. Zatím jako jediní jsme porazili České Budějovice, což svědčí o obrovském bojovém duchu týmu. Škoda, že jsme ztratili set. Diváci nám vytvořili fantastickou atmosféru a za to jim děkujeme. Jen mě mrzí v některých momentech nesportovní chování vůči soupeřově účku Filipu Křesťanovi. V minulé sezoně nám pomohl dostat se do finále a pískot si nezasloužil. Ve čtvrtek nás čeká první utkání v evropském poháru. Věřím, že dokážeme znovu předvést vynikající hru, a že nás dopředu požene opět vyprodané hlediště," uvedl po utkání kapitán Kladna Adam Zajíček.

"Před utkáním mne překvapilo, že kurz na výhru Jihostroje byl vysoký poměrně k tomu, jak hrál dosud výborně. Možná se sázkové kanceláře zalekly naší schopnosti vyhrát i ztracené zápasy, nebo nevěřily Budějovicím, že jim nebude vadit nízký strop v kladenské hale. Nakonec tyto dva aspekty roli také hrály... Osobně jsem byl zvědavý, jestli dokážeme hrát koncentrovaní po celou dobu zápasu. S výjimkou koncovky třetího setu jsme to dokázali. Prohrát v téhle fázi jasné vedení znamená, že jsme ještě děti. V čem už jsme dospělí, je trpělivost, s jakou si dokážeme počkat na doražení soupeře. Nikdo z týmu mě nezklamal, všichni hráli solidně. Kdo v současné době z našeho mužstva roste pro národní tým, tak tím je libero Moník. Nevýhodu má v tom, že hraje v Kladně, které je některým lidem kolem národního týmu trnem v oku... Děkujeme fanouškům za výbornou atmosféru i za naházené plyšáky. V týdnu je rozdělíme potřebným," dodal trenér Kladna Milan Fortuník.

Jan Murárik

hrackahraci

Hráči jdou poděkovat fantastickému publiku

hrackamonik

Milan Moník s přítelkyní. Kladenské libero zraje pro reprezentaci

hrackapetr

Petr Šulista (s přítelkyní) předvedl nejlepší výkon v kladenském dresu

hrackatomas

Tomáš Hýský opět táhnul tým za výhrou

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí