Kladno nakročilo k postupu

Kladenští volejbalisté svůj první zápas v evropském poháru nad Galati vyhráli 3:2 (27:29, 29:27, 21:25, 25:23, 15:13). Odveta je za dva týdny.

Kladno začalo jako kdyby hrálo Ligu mistrů. Hýsky z prvního servisu položil eso, Šulista k tomu přidal dva vydařené smeče. Soupeř ovšem dokázal držet krok a vyrovnaný stav trval do devátého míče. Poté se rumunský celek utrhl o tři body, což se v závěru setu ukázalo jako rozhodující. Domácí sice vedli o bod, ale dva setboly nepoložili. 

Na výhru v setu přidali domácí proti úvodní sadě setboly navíc. Hostům Kladno ukázalo jak se bojuje, i když se nedaří. Celý set, až na výjimku v jedenáctém míči, domácí dotahovali. Bodoval ten, kdo lépe zaútočil a kazil méně servisů. A právě na 24. bodu Kladno zaplo, přestalo kazit a ukázalo, že může s Galati směle měřit síly.

Třetí sadu sehrála Arcada chytřeji a hlavně na útoku rychleji. Na Kladno padla poklice. Nešel servis, smeče padaly za lajny. Tentokrát si Rumuni náskok o dva tři míče pohlídali i na konci setu.

Chytrost nejsou žádné čáry. Co umějí hosté, dokážou Kladenští také. Domácí poklici odhodili, nadechli se a hosté byli rázem nuceni dotahovat. Většinu sady odešli na příjmu. V bílých dresech velmi dobře zahráli Šulista s Hýským. 

Zkracená sada je u takhle vyrovnaných týmů o štěstí. Přesto musíte něco předvést, aby se k vám štěstí naklonilo. A v pátém setu cestu k výhře vydláždil především Moníkův příjem a Hýského bojovný duch.  Bylo vidět, že toho Kladenští mají plné zuby. Naštěstí jim je nyní los extraligy vstřícný. V sobotu hrají na hřišti poslední Odoleny Vody.

Sestava Kladna: Sobotka, Zajíček, West, Gromadowski, Hýský, Šulista, libero Moník  (na lavičce Fortuník, Trojan, Blažek, Kozák, Vostárek).

Diváků: 500

Foto: Lukáš Jelen

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí