Volejbalisté Kladna vezou z Ústí tři body

Kladenští volejbalisté zvládli roli favorita, vyhráli v Ústí nad Labem 3:0 (25:16, 25:20, 25:22)  a v sobotu se na domácí palubovce utkají s Libercem o první místo průběžné tabulky.

První set hosté odehráli v téměř kvapíkovém tempu, vypracovali si až osmibodový náskok a za 22 minut bylo hotovo. Naopak nástup do druhé sady Kladnu vůbec nevyšel. Domácí překvapivě vedli hned od začátku a dvou až čtyřbodový odstup si udržovali přibližně do poloviny setu. Za stavu 17:16 však přišla kladenská čtyřbodová šňůra a hosté si zkušeně náskok již ohlídali.
Kdo by si myslel, že nepovedený závěr předešlého setu nechá psychické stopy na hráčích Ústí, spletl by se. Od začátku třetího dějství to byl boj o každý balon a teprve od stavu 9:9 začalo mít Kladno mírně navrch. Trpělivou hrou náskok zvyšovalo až na rozdíl čtyř bodů (16:12). V závěru Kladno promarnilo dva mečboly, vítězný byl až ten třetí.

Sestava Kladna: Šulista, Zajíček, Sobotka, Hýský, Gromadowski, West, libero Moník (Trojan, Kozak, Blažek, Fortuník, Lenc).

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí