Pět nových studentů zkouškou prošlo

Talentové zkoušky v rámci studií na Sportovním gymnáziu Kladno zvládlo všech pět uchazečů, budoucích prváků. Pro Vaše Kladno to uvedl trenér Petr Klár.

Budoucí studenti prestižní školy tím splnili povinnost a od prvního ročníku, tedy letos na podzim, je Petr Klár začne volejbalově piplat. „Před dvěma roky, kdy jsem byl u prvních talentovek, tak se na volejbal hlásily jenom dvě holky. Nyní studuje na sportovním gymnáziu devět volejbalistů, s těmi novými jich bude čtrnáct. Kdyby to šlo po pěti nováčcích v každém ročníku, budeme velmi spokojeni,“ říká asistent trenéra kladenského klubu. 

Ten spoluprací s gymnáziem rozšířil svou nabídku pro talentované hráče z celé republiky, kteří studují střední školu. V Kladně tak můžou vedle hraní volejbalu na vysoké úrovni odmaturovat. V současné době takto studují mimokladenští hráči prvního týmu Martin Blažek a Adam Kozak. 

Přitom ještě v roce 2015, kdy trenér Milan Fortuník zakládal v Kladně nový extraligový klub, ředitel sportovního gymnázia Jiří Stejskal prý uvažoval o vyškrtnutí volejbalu z portfolia školy. Začátek úpadku zájmu o volejbal v Kladně se datuje k ročníku 2010/11, kdy kladenští volejbalisté neobhájili mistrovský titul a vedení města v čele s primátorem Danem Jiránkem (ODS) začalo tento sport v Kladně „přehlížet“. 

Právě poslední tři roky zažívá volejbal díky novému vedení města a vynikající práci trenéra Milana Fortuníka s asistentem Petrem Klárem snovou renesanci. 

Jan Murárik

matuherni

Herní dovednosti se s každým ročníkem u gymnazistů zdokonalují

matupetr

Petr Klár se rád věnuje každému hráči zvlášť

matutrener

Trenér Klár předvádí správné držení rukou

matuvolejbalove

Volejbalové testy na papíře

matumatur

Adepti studia se vyfotili se současnými studenty sportovního gymnázia


Počasí Kladno

Předpověď počasí