Smečař Šulista: Rád bych horníka poznal osobně

Dnes večer (18.00 h.) se kladenští volejbalisté střetnou s Příbramí. Kladenský klub připravil v rámci duelu dvou bývalých hornických měst pro všechny horníky vstupné zdarma. Smečař Petr Šulista ve své kariéře prošel hornickými městy jak Příbramí, tak Ostravou. Nyní válí v Kladně a přiznává, že osobně žádného horníka nezná. 

Hrál jste někdy pro horníky?
Kladno je v tomhle směru specifické. Klub vymýšlí trefná a vtipná témata k různým obdobím či zápasům. Tohle jsem jinde nezažil. Jen v Ostravě nás vzali do dolů. Ve středu jsme se jako kladenský tým byli podívat na komentované prohlídce Skanzenu Mayrau. Mně se to líbí. Jenom nevím, kolik horníků dneska na zápas dorazí. Rád nějakého osobně poznám. Nikdy jsem horníka totiž nepotkal, nebo o tom nevím (usmívá se).

Jaká je volejbalová Příbram, která v minulém kole senzačně porazila Liberec?
Těžko říct, protože v zápase nastoupil Liberec bez zraněného klíčového hráče Kriška. Ten zápas jsem neviděl, ale vím, že v Příbrami jsou pro všechny soupeře nejhorší diváci. Příbram má nového nahrávače a hodně jí to pomohlo. Uvidíme, jak zahraje v naší hale...

Překvapila vás osobně vaše tříbodová výhra v Karlových Varech?
Přehráli jsme je výborným výkonem a bojovností. Tou jsme je udolali. Byli jsme jako jeden hráč a ne šest individualit. Tohle musíme zopakovat v dalších zápasech!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí