Kladno nepřipustilo zaváhání a Zlín smetlo ve třech setech

Do Kladna se přijel představit tým až z Valašska a Zlín na tento zápas nebude vzpomínat v dobrém. Domácí utkání jasně ovládli a soupeře porazili 3:0 (23, 20, 17).

Kladno si ihned v začátku utkání vytvořilo tříbodový náskok, ten ale hosté dokázali zanedlouho srovnat (9:9). Ve střední pasáži úvodního setu se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Zlín si postupem času dokázal vypracovat tříbodové vedení, ale Kladno pěti body v řadě udělalo velký krok k zisku prvního setu, který nakonec ovládlo 25:23.

Domácí nastoupili do druhého setu fantasticky a chopili se vedení 6:2. Valaši často chybovali na podání a Kladno tak body získávalo tím nejlehčím možným způsobem. Zlín se nedokázal zkoncentrovat a ztráta narostla při druhém TT (technický time) na šest bodů. Kladýnko si náskok uhájilo a ve druhém dějství zvítězilo 25:20.

Se začátkem třetího setu nebyl vůbec spokojený Milan Fortuník, jelikož se jeho tým dostal do tříbodové ztráty. Kladno se rozpomnělo na svoji formu a čtyřmi body v řadě se dostalo do vedení 10:8. Náskok domácí postupně zvyšovali a zápas ovládli jasně 3:0 na sety.

Domácí: Šulista, Zajíček, Gromadowski, Hýský, Sobotka, West; libero Moník. Střídali: Konečný, Bouza, Trojan, Fortuník

Hosté: Barták, Vašíček, Čechmánek, Adamec, Kolář, Varous; libero Bláha. Střídali: Čech, Truong

Počet diváků: 525

- voš  -

Foto: Václav Konrád

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí