Volejbalisté mají přesně týden do play off

Příští pondělí večer (18.00 h.) vypukne ve sportovní hale první zápas kladenských volejbalistů na cestě za obhajobou minimálně účasti ve finále. Soupeřem ve čtvrtfinále jim bude tým Příbrami. 

Kocouři z Příbrami by nejen vzdáleností, ale také výkony na kladenském hřišti, kde prohráli, měli být snadnou překážkou na cestě do semifinále. Ovšem hra Kladenských z poslední doby jejich roli favorita rozhodně neodpovídala. Kladno prohrálo v semifinále Českého poháru, poté v boji o první místo s Českými Budějovicemi a v tabulce poslední Odolenu Vodu v sobotu div že nepustilo v úvodním setu do vedení... 

"Trápí nás výkyvy ve hře, nedůslednost, ztráta koncentrace. Konec sezony podle mne musíme hodit za hlavu a já věřím, že se od prvního zápasu play off zlepšíme. S mužstvem se na Příbram těšíme," uvedl kapitán Kladna Adam Zajíček.

Příbram je nejsilnější před domácím vášnivým publikem. Před Kocoury je pokoření Kladna výzvou v podobě vstupenky do evropského poháru. Kladenští se tak budou muset nejvíce spolehnout na domácí "neporazitelnost". 

"V play off už není žádný soupeř lehký. Ale i když je to nepříjemný tým, v jejich hale není příjemné hrát, vede je výborný trenér, o příbramských fanoušcích ani nemluvě, pevně věřím, že se projeví naše vyšší kvalita kádru a postup zvládneme," doplnil reprezentační blokař.

Před všemi týmy ve vyřazovacích bojích o titul stojí novinka sezony, postup ne po čtyřech, nýbrž po třech vyhraných zápasech. "Pro fanoušky i pro nás hráče to může být zajímavé. Jsem na to zvědavý," dodal "Zajda".

Jan Murárik

Foto: Vašek Konrád


Počasí Kladno

Předpověď počasí