Smečař Hýský: Musíme hrát hlavně pro naše fanoušky

Tomáš Hýský se v této sezoně vypracoval mezi extraligovou hráčskou špičku. Na jeho smeče bude Kladno spoléhat také ve čtvrtfinále play off, které dnes večer (18.00 h.) začne doma proti Příbrami. 

Když si přečtete sestavu soupeře, co vás napadne o jeho síle? 
Napadá nás všechny, že univerzál Renovica kvůli problémům se zády zřejmě nenastoupí a na jeho místo by měl jít smečař Pantič. Sice s tím umí taky fláknout, ale na tomhle postu pro nás není tak nebezpečný. Navíc my to budeme dávat na dalšího smečaře (usmívá se). 

Play off se nově hraje na tři vítězná utkání. Minimálně dvakrát se s Příbramí setkáte před domácím publikem. Jací jsou ve vašich očích kladenští fanoušci?
Je to fantastické publikum. Tleskají po každém balonu, což se jinde nevidí ani neslyší. Pro hráče to je skvělá kulisa i znamení, že diváci jsou s nimi ve hře. A nám hodně pomáhají. Musíme hrát hlavně pro ně.

Hrával jste i za Příbram. Prý se vás ve čtvrtek, kdy je první odveta, příbramští fandové chystají rozhodit. Může se jim to povést?
V příbramské hale, která je specifická hledištěm z obou stran hřiště, dokážou místí fanoušci vytvořit opravdu pekelnou atmosféru. Když k nim přidám pichlavého hlasatele, tak se máme na co těšit (usmívá se). Věřím, že se s tím v pohodě srovnáme. A co se mě osobně týče, tak myslím, že svými výkony v téhle sezoně dávám jasně najevo, co si o nechtěné pozornosti publika myslím (směje se). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí