Trenér Fortuník: Trošku jsme si včera dáchli

S úctou k soupeři, volejbalové Kladno je lepší. Jak sám kladenský kouč Milan Fortuník po včerejší výhře nad Příbramí 3:0 potvrdil, když jeho tým bude i nadále hrát koncentrovaně, může v neděli opět před svým publikem slavit postup do semifinále play off. 

Může v téhle čtvrtfinálové sérii její vývoj zásadně zdramatizovat známé bouřlivé prostředí příbramské haly?
Já mám příbramskou halu rád. Tam máte pocit, že je plno, i když zrovna nepřijde tisíc lidí. Na jejich fanoušky i specifického moderátora jsme připravení (usmívá se). Příbramské publikum vytváří ve své hale dokonalé volejbalové prostředí. Přesto jenom atmosféra sérii, myslím, neovlivní. 

Včera jste předvedli výborný výkon. Takovou pohodu, jaká čišela z týmu na palubovce, už delší čas kladenské publikum postrádalo. Hrálo mužstvo ideálně? 
Ideální to nebylo, ale chválím mužstvo za pěkný koncentrovaný výkon. Nemůžu ale říct, že jsem se vším spokojený. Některé momenty jsme řešili takticky špatně, nevyhnuli jsme se hluchým momentům. Myšlenkami jsme si trošku dáchli. Oceňuji, že jsme nebyli nervózní.

S takovým herním přednesem byste i z Příbrami měli odjíždět s výhrou. Série se nově hraje na tři vítězná utkání, tudíž se dá říct, že v neděli čekáte zaplněnou kladenskou halu slavící s vámi postup?
Doufám, že to tak bude. Jenom jsme ještě neudělali ten druhý krok v Příbrami... Nesmíme vypadnout z koncentrace. Ostatně, když postoupíme, tak bez ní v semifinále proti komukoli na úspěch nemůžeme ani pomyslet!

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí