Kapitán kladenských volejbalistů Adam Zajíček dovedl v pátek v domácí hale svůj tým k první výhře nad Libercem v semifinále play off. Dnes od čtvrt na devět večer vysílá Česká televize za severu republiky třetí zápas. Elitní extraligový blokař poskytl před utkání Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Čeká vás v Liberci stejný tým jako v prvním utkání, kdy vás Dukla porazila, nebo to spíše bude mužstvo z pátku, které jste s přehledem porazili?
Čeká nás zřejmě úplně jiný tým, než s jakým jsme se střetli v pátek. Myslím si, že to do nás budou mlátit hlavně ze servisu. Hrají před svým publikem, v hale s vyšším stropem, než je i náš, takže podle těchto parametrů mají navrch. 

Hrál v druhém utkání tak významnou roli nízký strop kladenské haly?
Tak zásadní ne, ale občas nám pomohl. Výhra byla více o našem nasazení, naší vnitřní síle i víře, že uspějeme. Dukla nám výrazně pomohla svými chybami v útoku.

Po delší době jste zvládli koncovky setů. Připravovali jste se speciálně na tuhle fázi zápasu?
Připravujeme se na ně pořád stejně, občas něco změníme, ale ne vždycky to vyjde. Musíme využívat chyb soupeře, i když je volejbalovější, čímž se nechci dotknout někoho od nás. My musíme souboje s Libercem urvat hlavně bojovností.

Jan Murárik