Týmový výkon s nadstandardními výkony jednotlivců dovedl Kladno v Liberci k výhře 3:2 (19:25, 25:20, 25:17, 22:25, 16:14). Ve čtvrtek může kladenské publikum svým hráčům zatleskat už k postupu do finále!

Po nadějném začátku, několika kladenských bodech v sérii, přišla na řadu liberecká smršť a Dukla po zásluze první set zavřela. Druhá sada, to byla úplně jiná kladenská písnička. Pod dirigentskou taktovkou si v ní vzal sólo Šulista. Na konci, kdy hosté slavili vítězný míč, měl kladenský smečař ve statistikách uvedeno fantastických 70 procent úspěšnosti!  "Celý tým maká, takže to, že hrajeme dobře, není jen moje zásluha. Dobře bráníme i podáváme," komentoval Šulista výkon svých spoluhráčů. 

Kladenský válec drtil Duklu i v další sadě. Konečného servisy "lámaly" soupeřovy prsty, v útoku se konečně chytil Hýský. Kladno se ocitlo ve varu. "Radujte se z volejbalu," znělo od trenéra Dukly při jednom z "oddechových časů". Než si ale domácí hráči pořádně uvědomili, co po nich Nekola chce, bylo po setu... "Kladno líp podává, my se trápíme na příjmu a musíme taky něco ubránit," konstatoval liberecký Jan Galabov. Za tři sety nasbíral nejvíce bodů ze všech, šestnáct, David Konečný.

Kladno chtělo zřejmě mít zápas rychle za sebou, ztratilo koncentraci a posadilo domácí zpět do sedla. I do trháku po sérii zvládnutých servisů... Po svém čtrnáctém míči vedla Dukla už o pět bodů, což se ve čtvrté sadě ukázalo jako rozhodující. "Zkrácené sety nám jdou. Mentálně jsme nahoře," uvedl před rozhodující sadou kladenský junior Martin Blažek. Statistikám s dvaceti uhranými body stále kraloval Konečný.

Pátý set si vzal do režie sudí a dvěma podivnými rozhodnutími pomohl domácím. V části utkání, ve které se hraje do patnácti a jde doslova o každý míč. Kladenští se ještě víc semkli a Šulista se na servisu po dlouhé době prezentoval dokonce esem! Hosté ze stavu 3:4 rázem otočili na 7:4. Do konce zápasu jim v tu chvíli scházelo osm míčů. Pak čtyři, tři, dva, jedna, znovu dva, jedna - konec!

Kladenští volejbalisté přivítají ve své sportovní hale libereckou Duklu ve čtvrtek od šesti hodin večer. V druhém semifinálovém duelu dnes Karlovarsko postoupilo přes České Budějovice do finále.

Sestava Kladna: Šulista, Zajíček, Konečný, Sobotka, Hýský, West - Moník (Blažek, Kozak, Trojan, Bouza, Fortuník). 

Jan Murárik