Smečař Šulista: Do Liberce už nechci...

Třetí kladenský zápas semifinále play off na hřišti Liberce, to bylo mimo jiných galapředstavení smečaře Petra Šulisty. Podle procent úspěšnosti a herního projevu chytil velmi slušnou formu v pravý čas. V rozhovoru před dnešním duelem s Duklou v Kladně vyslovil přání za všechny fanoušky modrobílých barev - do Liberce už ne!

V pravý čas jste v Liberci ukázal, že pořád umíte zahrát na vysoké úrovni...
Zápas se povedl nám všem. Šli jsme do něj po hlavě, protože jsme neměli co ztratit. Přivezli jsme si domů pro dnešek důležitý mečbol. Věřím, že jsme schopní ho proměnit, věřím, že pro to i já přispěji tím nejlepším, co dokážu zahrát. Nám se už totiž potřetí do Liberce nechce!

Váš výkon na severu Čech byl nadstandardní. Co k němu přispělo?
Jsem rád, že jsem konečně navázal na výkony z minulé sezony i z léta, kdy jsem byl v nároďáku. Pro mě současná sezony je těžká. Byl jsem poté na operaci, zvykal jsem si na nový klub i post, na kterém jsem několik let nehrál. V Liberci jsem se odbrzdil a hrálo se mi náramně. Dneska to bude jiný zápas.

Bude dnes až tak moc těžké zopakovat poslední výkon?
Asistent trenéra Petr Klár řekl našemu nahrávači Mattu Westovi, jak mi má dávat míč a najednou začalo fungovat něco nového, co neměl soupeř dokonale přečtené. Dneska se dá zopakovat náš uvolněný výkon. Jak zareaguje soupeř, to poznáme na místě. 

Liberec zdá se stojí na třech velkých individualitách. Jak na vás působí zpoza sítě?
Co si o nich myslím, si nechám pro sebe (směje se). Nemají jen tři individuality, ale sedm reprezentantů na sedm postů. Mají Honzu Štokra, jednoho z nejlepších univerzálů na světě. Ano, my máme celek a dáváme tomu zatím něco navíc než oni. Dneska k nám přijeli vyhrát, jinak to není. Po nás je výzva vyřadit takhle silný tým. 

Jan Murárik

sulistapred

Před zápasem si Petr vyšel s přítelkyní na kávu do Divadelní kavárny


Počasí Kladno

Předpověď počasí