"Účko" Gromadowski: Jsem hrdý na to, že můžu první titul získat v Kladně

V evropských klubech sklízel mezinárodní úspěchy a doma v Polsku za volejbal dostal vysoké ocenění. Ovšem jeden z nejlepších univerzálů české extraligy Marcel Gromadowski dosud nikde nezískal mistrovský titul. Nyní ho má na dosah!

Od začátku semifinále sledujete boj svých spoluhráčů z marodky. Na hřiště se kvůli vazům v kolenu nevrátíte ani ve finálové sérii. Co jste říkal spanilé jízdě Kladna v závěru série s Libercem?
Liberec neustál náš tlak. Nedokázal se s ním vyrovnat a najít na něj obranu. Kladno svého soupeře zaskočilo vůlí jít do finále. Jako kdybychom měli větší motivaci než Dukla, větší energii jsme dali do posledních dvou zápasů. 

Jaký je váš názor na Karlovarsko, finálového soupeře?
Viděl jsem Karlovy Vary hrát semifinále proti Českým Budějovicím a musím objektivně přiznat, že hrají dobře. Nedaly jim šanci. Ovšem my na Karlovarsko máme recept, umíme s ním hrát, o čemž svědčí, že nás v sezoně neporazilo. Takticky se na ně dokážeme výborně připravit. Myslím, že to je z té silné trojky, Budějovice, Liberec a Karlovarsko, pro nás nejlepší soupeř. 

Ve vaší kariéře prý chybí mistrovský titul. Jakou cenu bude mít ten kladenský, když všechno vyjde podle našich představ?
Mrzí mě, že u toho nebudu na hřišti. Máme k němu moc blízko a já si ho budu cenit moc vysoko (usmívá se). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí