Orli letí na soustředění do Belgie

Sotva skončil turnaj O pohár primátora města Kladna, kladenští volejbalisté, nově pojmenovaní Kladenští orli, se v úterý chystají k odletu na soustředění do Belgie. Ještě než "roztáhnou křídla", jejich kouč Milan Fortuník pro nás zhodnotil nejen kladenský turnaj, ale také výkonnost týmu.

Na domácí palubovce jste po prohrách s Příbramí a Karlovarskem porazili pouze francouzské Nancy. Pro fanoušky Kladna to může bát málo...
Samozřejmě, je to málo. Pro nás je dobré, že jsme si poprvé v nové sezoně osahali domácí halu a s ní také palubovku. Dosud jsme totiž ve sportovní hale trénovali na třech hřištích napříč. Máme tedy za sebou představení před vlastním publikem. Naše hra nebyla dobrá. Nedokážeme udržet stabilně slušný výkon. Vázne nám souhra v útoku i podání. Jsou to věci, na kterých se dá pracovat a je dobře, že o nich víme včas. S Příbramí jsme dobře začali, ovšem postupně nás soupeř přehrával a byl lepší. Proti Karlovarsku jsme se zpočátku na hřišti hledali. Postupně jsme hru vyrovnali, ale vlastními chybami jsme Varům výhru darovali. Nancy pro nás byla velká neznámá, ale kluci měli celý zápas pod kontrolou a za výhru bez ztráty setu jsem rád. Na domácím turnaji jsme aspoň nebyli za čulibrky.

Méně pozitivní je fakt, že s českými soupeři jste v přípravě spíše prohrávali...
Ano, jen nesmíme zapomenout, že ve většině českých extraligových týmů došlo přes léto k zajímavým doplněním hráčské kvality. Zároveň je nutné přiznat, že naše výkony jsou stále za očekáváním. 

Poslední zářijovou sobotu začínáte v extralize doma s Českými Budějovicemi. V souvislosti s vašimi výkony i s jménem soupeře může první mistrovský zápas skončit stejně jako úvod sezony před dvěma roky, kdy jste doma podlehli Zlínu 0:3. Tehdy tahle prohra mužstvo neuvěřitelně nakopla k rekordní sérii výher. Je současný tým na takový kopanec připravený?
Momentálně jsou možné snad všechny myslitelné scénáře. Od toho, že se budeme trápit celý podzim, až po extrém, že v nás bouchnou volejbalové saze a tým pojede jako dobře namazaný stroj. Každopádně pro to, aby to tak bylo, musíme být agresivnější, důraznější a úspěšnější. Určitě nebudeme pasivní. 

Překvapením kladenského turnaje byla hojná návštěva fanoušků...
Byl jsem velice mile překvapený. Slyšel jsem, a turnaj mi to jen potvrdil, že kladenští fanoušci jsou po volejbalu hladoví. To je dobré znamení. 

Extraliga začne za čtrnáct dnů. Co vás čeká v nejbližší době?
My trenéři odjíždíme v pondělí do Belgie, deset hráčů za námi letí v úterý. Pak nás tam čeká každý den jeden zápas, dohromady šest kvalitních duelů. Věřím, že tam naladíme formu, aby byl náš volejbal koukatelný. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí