Karolína Zubková: Sportovní gymnázium volejbal umí

Do kladenského sportovního gymnázia přišla studovat mimo jiné také kvůli dobrému zázemí pro volejbal. Karolína Zubková (15) je totiž hráčkou pražského extraligového klubu a ráda by spolu s dobrým vzděláním jednou volejbal hrála na profesionální úrovni. 

Sportovní gymnázium pořádá tuto sobotu Den otevřených dveří. Přihlásila ses na něj díky takové akci?
Rozhodla jsem se i bez téhle akce (usmívá se). Vyhovuje mi kombinovat kvalitní sport a učení. Už teď musím říct, že na sportovním gymnáziu jsou skvělí učitelé, kteří sportujícím studentům vycházejí všemožně vstříc. 

Na mládežnické úrovni hraješ na vrcholové úrovni. Vyrůstala si odmalička s volejbalem?
Do devíti let jsem hrála tenis, ale ten mne přestal bavit. Od té doby se věnuji jenom volejbalu. Začala jsem na Vavřinci u trenérky Ireny Pokorné. 

Máš zkušenosti s kvalitními trenéry. Na gymnáziu vede hodiny volejbalu asistent extraligových orlů Petr Klár. Má ti co dát?
Je znát, že je hodně zkušený a z mého pohledu výborným trenérem. Dokáže nám skvěle vysvětlit techniku volejbalu. Se studenty to umí. Myslím, že pro volejbal nadchl hodně dětí. Ještě než jsem k němu přišla na první trénink, slyšela jsem o něm jen to nejlepší. Jsem spokojená. Je vidět, že na sportovním gymnáziu volejbal dělat umí. 

Máš volejbalový cíl?
Chci se dostat do reprezentace a hrát volejbal profesionálně u nás nebo v zahraničí. 

A kromě volejbalu máš už představu o budoucí profesi?
V současné době nevím, kam půjdu po gymnáziu. Ráda zůstanu u sportu. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí