Kladno ve třech setech smetlo Benátky nad Jizerou

Kdo by to byl řekl, že po dvou zápasech budou Benátky v tabulce výše postavené než loňský finalista z Kladna?! Domácí vlétli do zápasu s vervou a po prvním jasně vyhraném setu ukazovali, že v tabulce patří úplně na jiné pozice. I další dva sety byly v režii domácích a Kladno si tak připisuje první výhru v sezóně.

Kladno vykročilo do zápasu ve velkém stylu a chopilo se vedení 5:0, načež reagoval oddechovým časem trenér Němeček. Benátky působily nekoncentrovaným dojmem a domácí hráči jejich chyb snadno využívali. Když Habr podruhé v zápase namísto nahrávky zařídil přehozením sítě rovnou bod, hosté si vzali další time out. Krátce po něm poslal Martinéz svůj tým esem do desetibodového vedení. S dělovým podáním venezuelského špílmachra si hosté nevěděli rady a body se hrnuly na kladenskou stranu. Při dvanáctibodovém vedení Kladna promíchali oba trenéři sestavou a příležitost se vytáhnout dostali i méně vytíženější hráči. 

Do druhého setu se vrátili zpět hráči ze základní šestky a Benátští chtěli svěřence Milana Fortuníka potrápit. Dvakrát se snažili hosté z velmi těžkých pozic ekvilibristickými kousky dostat míč přes síť, leč neúspěšně. Benátky i zkraje druhého setu působily rozpačitě a vlivem špatné nahrávky se míč častokrát dostal zadarmo na stranu Kladna. I díky úspěšným blokům Sobotky se Zajíčkem mířilo Kladno vstříc druhému vyhranému setu (15:7). To se také stalo po úspěšném dvojbloku.

Ve třetím setu se Benátky držely do stavu 4:4, poté opět odpadly po individuálních chybách, které Kladno využívalo. Hosté stáhli šestibodovou ztrátu na rozdíl tří míčů, ale kladenský stroj se znovu rozjel a zvýšil na 20:14. Benátští už žádný závěrečný atak nepředvedli a tři body tak zaslouženě zůstaly na domácí palubovce.

Kladno volejbal cz – Benátky nad Jizerou 3:0 (25:12, 25:16, 25:20)

Domácí: Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Martinez, Hýský, libero Moník. Střídali: Hrdý, Wallisch, Koloušek

Hosté: Hudák, Ticháček, Rojas, Gryuk, Indra, Piskáček, libero Kunc. Střídali: Nesvačil, Celerýn, Teubner, Vostárek

Počet diváků: 505

- voš -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí