Kladenské orly prověří Brno

Kladenští volejbalisté se nesou na vítězné vlně. Dnes večer (18.00) je z ní bude chtít v kladenské sportovní hale srazit Brno. 

Kladno poslední tři zápasy vyhrálo bez ztráty setu včetně úterního duelu v Bulharsku v rámci prvního kola evropského poháru. Orli jsou na třetím místě tabulky, Brno se usadilo se stejným počtem odehraných utkání o dvě příčky za nimi. V průběžné statistice na jednotlivých postech má Kladno blokaře Zajíčka celkově na třetím místě, na servisu je nejlepší Habr, čtvrté místo má Konečný, v rubrice Sety mají Brňané obsazené první dvě místa Pražákem a Weberem, Kladeňané v první pětce pak zbývající tři v pořadí Hýský, Habr, Vemič. Orli uhráli dosud nejvíce bodů, ovšem na druhém místě za nimi je právě dnešní soupeř. Lze tedy očekávat i pětisetovou bitvu. Zvláště, když je Kladno také nejlepší na bloku a Brno nejlepší v útoku!

"Soupeř má několik zkušených individualit. Brno se na nás umí připravit a rozhodně bychom byli příjemně překvapení, kdybychom opět neztratili ani set," usmívá se kladenský kouč Milan Fortuníka  dodává, že se ještě několik zápasů bude jeho tým opírat o univerzála Konečného. "Pokud dostane nabídku, aby se jel někam ukázat, okamžitě ho pouštíme. Tak jsme domluveni. Ale na úterní odvetu s bulharskou Montanou s ním počítáme."

V úterý nesmí Bulhaři vyhrát o dva nebo tři sety, neboť v takovém případě se kladenské vítězství 3:0 z Montany maže a na řadu přijde takzvaný Zlatý set. Při uhraných dvou setech na straně orlů je o postupu Kladna rozhodnuto. 

Jan Murárik

sobotavsestave

V sestavě posledního kola jsou tři volejbalisté z Kladna a dva z Brna 


Počasí Kladno

Předpověď počasí