Kladenští orli chystají halu na Bulhary

Od včerejší noci jsou v plném proudu práce na úpravách kladenské sportovní haly pro odvetu prvního kola evropského poháru volejbalistů mezi Kladnem a bulharskou Montanou. 

Nejdůležitější bylo položit šest oranžových a osmnáct modrozelených taraflexových pásů plus šedé filcové koberce za oba konce hřiště. To byla první činnost, kterou ve sportovní hale včera v noci provedli volejbaloví orli. Poté zavěsili síť, přivezli na hřiště vaky s mezinárodními míči, pověsili na ochozy reklamní plachty a na jedno z čel haly vlajky federace i obou států, které se prostřednictvím svých klubů zítřejšího duelu zúčastní. 

"Pohárová kritéria se v některých bodech proti naší extralize zásadně liší. Například hráči i podavači míčů musí být v hale přítomni v určený čas, zhruba dvacet čtyři minuty před zahájením zápasu. Konkrétně já si beru na starosti váhu na míč, vlhkoměr a teploměr kvůli měření teploty v hale. Ta nesmí klesnout pod osmnáct a překročit pětatřicet stupňů Celsia. Na výšku haly, která mezinárodním kritériím nevyhovuje, jsme dostali pro evropský pohár výjimku. Ligu mistrů v ní hrát stále nelze. Na hraně je osvětlení kladenské haly. Dresy hráčů nesmí mít mezi jmenovkou a límcem reklamu, což extraliga umožňuje. Domácí klub v zápase se stará o mužstvo soupeře. To musíme ubytovat v hotelu, který má minimálně tři hvězdy plus a je vzdálen do dvaceti kilometrů od haly, zajišťujeme v hotelu stravu a transfer z letiště do hotelu i do haly," říká Vladimír Bednář, trenér mládežnických družstev orlů a technický pořadatel utkání.

Zahájení zápasu je na programu zítra v šest hodin večer a vstupné je zdarma. Klub vyhlásil heslo "Tisíc plus", což je zároveň žádostí adresovanou všem fanouškům volejbalového Kladna, aby jich na Bulhary dorazilo přes tisíc a ukázali nejen Česku, že v Kladně volejbalu fandíme.

Jan Murárik

cevkoficialitam

K oficialitám patří vlajky zúčastněných zemí v duelu a evropské federace

cevnahravac

Nahrávač Martin Blažek a trenér mládeže Vladimír Bednář v plném nasazení 

cevtrener

Trenér Milan Fortuník a Vladimír Bednář si v poháru kladou vyšší cíl než je první kolo

cevjeste

Ještě podlepit pásy hrací plochy, přinést židle a je téměř hotovo...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí