Orli letí do druhého kola poháru bez Konečného

Opora volejbalového týmu Kladna univerzál David Konečný odehrál za orly poslední utkání. Pomohl v evropském poháru k výhře nad Montanou 3:0 (26:24, 25:21, 25:22) a oznámil, že odchází na zahraniční angažmá do Spojených arabských emirátů.  

Oproti minulému zápasu byl první set velice vyrovnaný. Montana si po celou dobu úvodní sady držela jedno až dvoubodový náskok. Tomáš Hýský po vítězných míčích hecoval domácí publikum, které se sešlo v kladenské sportovní hale v hojném počtu. V koncovce se Kladenští konečně dostali do vedení a po bloku Vladimíra Sobotky si vybojovali první setbol. Úspěšně využili až ten druhý, když Vitalij Bodnar poslal svoji smeč příliš daleko za koncovou čáru.

Ve druhém setu se ujali vedení domácí, avšak jejich podání stále lehce drhlo. Tento fakt narušil Tomáš Hýský, jemuž k esu pomohla síť. Středočeši si vytvořili dostatečný bodový náskok, který si udržovali po celou dobu druhého setu. Ten se ovšem nečekaně začal s koncovkou snižovat. I přes napínavý závěr Kladenští udrželi pevné nervy a nepustili soupeře k překvapivému obratu. Jelikož domácím stačilo k postupu uhrát pouze dva sety, mohlo se Kladno po necelé hodině hry radovat, že ve své evropské tour bude nadále pokračovat.

Ve třetím setu si Kladno ihned vybudovalo tříbodové vedení, ale hosté bleskově otočili na 12:10. Kladno zareagovalo tříbodovou sérií a vedení přetavili opět na svojí stranu. I ve třetí koncovce setu byli úspěšnější domácí, kteří se můžou těšit na maďarský klub VRCK KAZINCBARCIKA.

Domácí: Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Konečný, Hýský, libero Moník. Střídali: Blažek, Vostárek

Hosté: Latunov, Bodnar, Kiosev, Poikela, Amdreievskii, Nakov, libero Ivanov. Střídali: Tonchev, Chavdarov, Damyanov

Diváci: 680

-voš-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí