Stovky plyšáků posvětily výhru Kladna

Kladno se představilo v dalším CEV Cupu proti maďarskému týmu Kazincbarcika, tentokrát ve speciálním utkání. Bojovný zápas nakonec vyzněl lépe pro domácí, kteří tak slaví první výhru. Kladno volejbal cz – VRCK Kazincbarcika 3:1 (34:32, 21:25, 25:18, 25:20).

Začátek utkání se lépe vydařil hostům. Kladenští dělali nevynucené chyby a vinou toho zpočátku prohrávali 1:6. Středočeši se ovšem rychle vzpamatovali a stáhli ztrátu na rozdíl jediného bodu (9:10). V pořadí o čtyřiadvacátý míč se strhla neuvěřitelná bitva, když výměna trvala téměř minutu. Výhercem tohoto bodu se stalo Kladno, které následně soupeře předčilo. Filip Habr se třikrát opřel vší vervou do podání a jeho tým rázem vedl 14:13. Maďarský celek se patřičně semknul a pěti body v řadě přetavil vedení zpět na svoji stranu. Oba týmy si musely připadat jako na houpačce, když byl čtyřbodový rozdíl opět pryč a skóre vyrovnané (19:19). Koncovka úvodního setu byla plná nervů. Nejdříve měli tři setboly hosté, ale Kladenští je všechny se štěstím odvrátili. Následovaly tři setboly pro domácí, ale ty zůstaly taktéž nevyužity. Neuvěřitelnou koncovku zvládli lépe svěřenci Milana Fortuníka, když zvítězili 34:32!

Druhý set byl zpočátku podstatně vyrovnanější a oba týmy si nepřipisovaly větší než dvoubodové série. Hosté si opět vytvořili čtyřbodový náskok a vedli 13:9. I ve druhém setu ani toto vedení nestačilo a Kladenští přetavili skóre na svoji stranu (17:16). Za stavu 20:20 přišla čtyřbodová série hostů, na kterou už domácí nedokázali reagovat.

Ve třetí sadě se ujalo poprvé vedení Kladno a svůj náskok postupně dál navyšovalo (13:5). Tým z Kazincbarciku se nevzdal a mílovými kroky se přibližoval domácím (14:11). Hosté se následně dostali do pouhého dvoubodového rozdílu, ale Kladenští v koncovce zabrali a čtyřmi body v řadě si zajistili vítězství ve třetím setu.

Úvod čtvrtého setu patřil Kazincbarcike, když si vytvořila čtyřbodový náskok. Kladno dlouho nelenilo a ztráta byla rázem pryč. S přibývajícím časem se domácí dostávali zpátky do obrátek a mířili vstříc k výhře. Definitivní tečku udělal skvělou smečí Dominik Wallisch a zajistil Kladnu cenné vítezství. Odveta se odehraje příští týden v Maďarsku. 

Po zápase naházeli diváci na hrací plochu obrovské množství plyšových hraček na podporu dětí v Korálku, které klub předá dětem k Vánocům.

Domácí: Marel, Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Hýský, libero Moník. Střídali: Blažek, Vostárek, Wallisch

Hosté: Paéz Diáz, Juhász, Szabo, Milev, Macko, Németh libero Gebhardt. Střídali: Blázsovics, Árva, Toronyai 

Diváci: 509

-voš-

madardesitky

Desítky plyšáků přinesených fanoušky skončí u dalších dětí

madarkapitan

Kapitán Hýský dostal dárek k nedávným pětatřicetinám

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí