Ve šlágru 11. kola UNIQA extraligy přivítalo domácí Kladno hosty z Karlovarska. Speciální zápas prožíval Daan Van Haarlem, který v Kladně dříve působil. Nizozemský nahrávač nebude na návrat do středních Čech vzpomínat pozitivně, jelikož zde jeho tým prohrál 1:3. Kladno volejbal cz – ČEZ Karlovarsko 3:1 (23:25, 26:24, 27:25, 25:23).

Hosté vstoupili do zápasu aktivně a díky nevynuceným chybám Kladna se dostali do vedení 5:0. Na hřišti v tu chvíli úřadoval pouze jeden tým, domácí působili rozespalým dojmem a ztráta narostla až na sedm bodů (3:10). Kladenští po esu Vemiče stáhli ztrátu na čtyři body a soupeře chtěli ještě v úvodním setu potrápit. Blok vystřídal blok a rozdíl ve skóre už byl pouhé dva body (16:18). Karlovarští ihned odskočili o čtyři body, ale Kladno opět skvělými bloky srovnalo na 21:21. Vyrovnanou koncovku rozluštil skvělý tah trenéra Nováka, který poslal na podání Lukáše Vašinu, jenž esem rozhodl o vítězství Karlovarska v prvním setu.

I v úvodu druhého setu si Karlovarsko vypracovalo náskok, byť ne tak výrazný. Domácí dlouho nelenili a rázem vedli o bod oni. Hosté se ve střední pasáži trápili s podáním, a tak Kladnu přibývaly body bez úsilí.  Vyrovnaný stav se táhl téměř po celou dobu setu, chystalo se tak na další napínavou koncovku. Ta skončila autem jednoho z hostujících hráčů, stav utkání byl rázem 1:1.

Středočeši se ve třetím setu ujali vedení 6:3, ale tříbodový rozdíl byl rychle pryč. Průběh třetího dějství byl podobný tomu předchozímu, když byl celý set vyrovnaný. I tato část dopadla nejmenším možným rozdílem, o vyhraný druhý set se pro svůj tým postaral blokem Adam Zajíček.

Do čtvrté sady vstoupili lépe hosté, kteří si udržovali dvou až tříbodové vedení. To se změnilo po esu Tomáše Hýského, který srovnal na 10:10. Karlovarští si znovu vytvořili tříbodové vedení, ale i tentokrát jej Kladno stáhlo. Domácí si za stavu 20:20 připsali tři body v řadě a kladenská hala byla u vytržení. Radost na plné obrátky vypukla následně po pokaženém podání Penrose, Kladno využilo druhý mečbol a v neuvěřitelně vyrovnané bitvě zvítězilo.

Domácí: Marel, Zajíček, Vemič, Habr, Sobotka, Hýský, libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek, Wallisch

Hosté: O´Dea, Haarlem, Patočka, Rejlek, Zmrhal, Hudeček, libero Pfeffer. Střídali: Vašina, Penrose, Beer, Džavoronok 

Počet diváků: 243

-voš-