Kladenští orli se rozloučí s letošním rokem už dnes. Na svém hřišti ve sportovní hale vyzvou k extraligovému duelu Odolenu Vodu (18.00). Trenér orlů Milan Fortuník se v našem rozhovoru vrací ke čtvrtečnímu evropskému poháru, hodnotí dnešního soupeře a prozrazuje, co klub pro své diváky nachystal okamžitě po utkání. 

Odolena Voda se zdá být pro rozjeté Kladno příjemným soupeřem na výhru před vánoční nadílkou...
Samozřejmě, rád se po skončení zápasu budu radovat se svým mužstvem z výhry, ale... S Odolkou bývají divoké zápasy. Nic nesmíte dát na to, že je v tabulce hluboko pod námi. To nic neřeší. Na nás zahrát umí. Musíme si dát pozor, abychom hlavou stále zůstávali v zápase. Jinak jsme poloviční!

Chystáte pro diváky zápasovou vánoční rozlučku?
Chystáme spoustu soutěží při utkání a hlavně představíme speciální sadu dresů s vánočním motivem alá svetr se sobem (směje se). Kdo v okamžiku ukončení zápasu vběhne dříve na plochu ke svému vyhlédnutému hráči a získá od něj dres, ten si ho může nechat. 

Proti finskému týmu jste se bili srdnatě a ostudu českému volejbalu jste i přes těsnou prohru rozhodně neudělali. Jaké ve vás převažují pocity?
Nejsem naštvaný na tým, ale na štěstěnu, která se k nám v rozhodujícím okamžiku otočila zády. Proměnit některý z mečbolů, dali bychom našim fanouškům krásný vánoční dárek. Ze sportovního hlediska by však výhra o set nic neřešila. Museli bychom ve Finsku uhrát minimálně dva sety, pokud bychom opět nevyhráli, aby šel zápas do další rozhodující sady, zlatého setu. Já ale věřím, že to dokážeme. Mě hlavně za naše kluky mrzí, že přišli o neporazitelnost v evropském poháru. Mohli mít za sebou letos pět výher v řadě... 

Fini měli silné individuality. Koho lze podle vás vyzdvihnout v kladenském dresu?
Za mě nahrávače Filipa Habra. Ten tlačil tým po celý zápas. 

Jsou Fini hratelní?
Budou ještě silnější. My máme před sebou zápasovou přestávku, kterou strašně moc potřebujeme. Dvanáctého ledna hrajeme doma se Zlínem a hned letíme do Finska. bylo by fajn, kdybychom do té doby tým ještě vhodně doplnili. 

-red-