Trenér Fortuník: Orli chtějí opět dolétnout nejdál

Dvě poslední sezony zakončili kladenští volejbalisté play off finálovou účastí. Také v této sezoně mají nejvyšší ambice. Jak sdělil jejich kouč Milan Fortuník, orli z Kladna chtějí opět dolétnout co nejdál. Dnes večer (20.10) v kladenské sportovní hale sehrají první utkání čtvrtfinále s Brnem. 

Jaký vás v podání Brna čeká soupeř?
Nepříjemný v tom smyslu, že do série s námi vstupuje bez jakéhokoli tlaku na výsledek. Oni si mohou sezonu jenom vylepšit. Nastoupí proti nám tým, který dokáže nepříjemně tlačit soupeře podáním. Takže vůbec nehrozí podcenění Brna, i když jsme favorité! Ovšem chceme do semifinále, potažmo do finále, tedy přes Brno musíme přejít. 

Servis, to je činnost, jež v posledních zápasech zdobila i orly...
Doufám jen, že to nebude naše jediná zbraň (směje se), že jich vytáhneme víc. Rád bych, kdybychom k tomu přidali stabilitu v útoku. Na konci sezony nám útok musí fungovat. 

Hrajete ve stejný den, ale o dvě hodiny později než rytíři nedaleko vás. Nechtěli jste si zápas přehodit na jiný termín?
O tom jsme neuvažovali. Posunuli jsem jen začátek na osmou hodinu a dali tak šanci fanouškům, aby s lístkem z hokeje přišli zdarma podpořit i nás. Navíc nás v tento čas natáčí Česká televize, což je dobrá reklama pro volejbal v Kladně.

V Kladně minulý týden zastupitelé schválili městský rozpočet. V něm pamatovali na volejbal necelými čtyřmi miliony. Stačí vám taková částka?
Jsem rád, že nám město zachovalo přízeň. Podpora města je fajn. Potřebujeme ještě sehnat peníze na účast v evropském poháru pro příští sezonu. Další záležitosti ohledně našeho fungování musíme v brzké době projednat s panem Chvojkou, jednatelem Sportovních areálů města Kladna. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí