Ranní částečný kolaps dopravy po uzavření ulice Generála Klapálka trval jen chvíli. Podobné situace by se už neměly často opakovat. Městský odbor dopravy nechá upravit režim semaforů. 

Od křižovatky ulic Generála Klapálka, Dukelských hrdinů a Petra Bezruče se v ranní špičce táhly kolony vozidel a ucpávaly i vzdálenější komunikace. S uzavřením Kročehlavské ulice kvůli rekonstrukci mostu se tvořily kolony i v Pražské a částečně v Unhošťské ulici, která s křižovatkou s ulicí Milady Horákové a poté s Dlouhou ulicí tvoří jakýsi výpustní ventil pro zbytek Kladna. Včera jsme mapovali stav dopravy v poledních i odpoledních hodinách a všechny křižovatky byly téměř plynule průjezdné. Pomohlo tomu také vypnutí semaforů u Středočeské vědecké knihovny. 

Tento týden lidé z dopravy vyhodnotí nejlepší intervaly semaforů nejen u knihovny a od příštího týdne by jejich poznatky měly dopravu v rámci uzavírek a možností více urychlit. Částečné prořídnutí na některých místech dnes zahuštěné dopravy se očekává v červnu a o prázdninách. 

-red-

genenakrizovat

Na křižovatce ulic Unhošťská a Milady Horákové se přes den kolony netvořily

geneuknihovny

U knihovny si většinu dne doprava sedla a provoz byl plynulý

genevelmi

Velmi frekventovaný úsek silnice podél divadélka se vyřeší asi jen zázrakem