Neuvěřitelné rybářské štěstí i náhoda najednou!

Rybáři i přes svou proslulou latinu zažívají často i skutečná překvapení. Jedno takové zaznamenal spolek Mrtvá ryba, taky ryba. 

To si takhle jednou jdete na kapry, připravíte si jejich nejoblíbenější pochoutky a s cílem ulovit toho největšího zasednete ke svým prutům. Nejprve se dlouho nic neděje, a když už se chystáte nastražit čerstvou pochoutku, přijde záběr. Pocit radosti při zdolávání však rázem vystřídá nával překvapení. Na konci vlasce se totiž netřepetá zamýšlený kapr, ale dravá štika! Tohle je náhoda jako hrom, řeknete si a znovu se po vypuštění štiky zpět do vody pustíte do boje s bíložravou rybou.
Záběr číslo dvě přišel zanedlouho. Souboj byl překvapivě rychlý a tažená ryba se nikterak rybáři nebránila. Zvláštní, řeknete si. Po jejím přitažení ke břehu bylo vše jasné. Znovu se totiž nejednalo o kapra, ale k ještě většímu údivu to byl candát! Teď v dubnu! Záplava radosti a povinného fotografování byla samozřejmostí a pak hned zase šup s rybou zpět do vody. Tak tohle všechno aktuálně zažil člen Mrtvé ryby Puží.
Ano, občas se čirou náhodou stane, že při lovu kaprů se nějaký dravec splete a po nástraze zaútočí, ale Pužímu se to stalo hned dvakrát za sebou a ještě k tomu s různými druhy dravců. To už je jev opravdu velmi ojedinělý. Každopádně se jednalo o parádní zpestření jarní sezóny a teď už zase doufejme v nějakého toho kapříka.

-red-

puzi2

Štika se vrátila zpět do vody

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí