Po Kladensku bude jezdit 25 nových autobusů

Dopravní společnost ČSAD MHD Kladno nakoupí letos dvacet pět nových autobusů využívajících alternativní palivo CNG. Na základě poptávky objednatele, Středočeského kraje, bude třináct autobusů velkokapacitních a dvanáct ve standardní délce 12 metrů..

Autobusy budou v bezbariérovém provedení, součástí objednávky je venkovní i vnitřní informační systém včetně akustických hlásičů pro nevidomé, v prostoru pro cestující bude klimatizace a možnost příjmu signálu wi-fi. Nové autobusy nahradí stávající zastaralé a bariérové naftové a budou nasazeny na linky v oblasti Kladenska a okolí včetně linek do Prahy. Na nákup autobusů dopravce zpracoval projektový záměr na čerpání finanční spoluúčasti z evropských fondů v souladu s výzvou ITI Pražské metropolitní oblasti podporující modernizaci vozového parku ve veřejné dopravě. Dodávka nových autobusů je plánována nejpozději v srpnu.

Podle již ukončeného výběrového řízení budou zakoupeny čtyři kloubové autobusy tovární značky SOR a devět autobusů značky Scania v délce 15 metrů. Dvanáct standardních autobusů od výrobce Iveco bude rozděleno na polovinu v třídveřovém provedení a polovinu v dvoudvéřovém provedení.

Ludomír Landa, ČSAD MHD Kladno a.s.

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí