Praha hledá vánoční strom. Bude z Kladenska?

Praha začíná 1. července hledat dominantu letošních největších Vánočních trhů na Staroměstském náměstí. Organizátor trhů už podeváté vyhlásil soutěž Hledá se strom. Od pondělí až do 30. srpna mohou zájemci zasílat svoje tipy na jehličnany, které jsou vhodné pro trhy v centru metropole. Vítěz obdrží symbolickou finanční odměnu.

Zasílat lze tipy na stromy, které jsou tzv. přerostlé a začínají být nebezpečné svému okolí (parky, zahrady, veřejná prostranství apod.), takže je nutné je z bezpečnostních důvodů pokácet, případně stojí na stavebních pozemcích.

Tip na vhodný strom může na www.trhypraha.cz/vanocni-strom/ poskytnout každý a nemusí být ani majitelem stromu. Stačí vědět nejlépe o zajímavém smrku ztepilém a upozornit na něj. Strom musí mít rovnoměrné zavětvení, pravidelný kmen a měl by být zhruba 23 až 25 metrů vysoký. Následně bude upravený na bezpečnou výšku 22 metrů.

Během září organizátoři vyberou vhodného kandidáta. Začátkem října pak vyhlásí výsledky soutěže. Strom se slavnostně rozsvítí na Staroměstském náměstí v Praze v sobotu 30. listopadu.

-red-

Foto: Taiko

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí