V květnu přijala pozvání do Kladna americká ilustrátorka a umělkyně Emily Eldridge. Ve spolupráci města Kladno a skupiny Crestyl, majitele obchodního centra Central Kladno, tak byl zahájen projekt #ozivujememestobarvami. Jeho prvním výstupem je streetartová instalace Bohemian Dreaming, na kterou postupně navážou další aktivity. Jednou z nich je právě probíhající expozice v Central Kladno. 

Výstava chce návštěvníkům znovu přiblížit či připomenout vznik a myšlenku díla, které Emily Eldridge ztvárnila v blízkém okolí obchodního centra. Mimo jiné se zde také třeba dozvíte, v jakých dalších městech měla Emily možnost tvořit. 

Součástí expozice je rovněž představení kampaně Oživujeme město barvami a ochutnávka toho, jak bude dále pokračovat. Nechybí ani otevřená výzva na realizaci uměleckého ztvárnění objektu TEPO v Litevské ulici v Kladně, která proběhne již v září (viz níže).

V rámci dalších aktivit nepřijdou zkrátka ani malí umělci nebo ti, kteří si zatím netroufají na vlastní provedení autorského díla, ale zajímá je, jak se takové umění tvoří. V den vyhlášení a dokončení vítězného návrhu, které se uskuteční 21. září v ulici Litevská, bude probíhat i odpolední workshop, kde si může práci se sprejem vyzkoušet úplně každý.

-red-

Chcete pomalovat objekt a ještě získat 8000 korun?
Hledá se nejlepší návrh pro streetartovou malbu na objekt TEPO v Litevské ulici – https://en.mapy.cz/s/3turX. Vytvořte grafický návrh nejméně na jednu stěnu objektu. Tématem malby je „Setkání na Kladně“. Zpracovatel vítězného návrhu dostane k dispozici materiál na vytvoření díla a poukázky do obchodního centra Central Kladno v celkové hodnotě 8 000 Kč. Pokud by se sešlo více návrhů, které by bylo vhodné pro ztvárnění na objektu zkombinovat, bude odměna rozdělena. Nejlepší návrhy bude vybírat porota složená ze zástupců Central Kladno a města Kladna.

Chcete se zúčastnit? Pošlete do 5. 9. svůj grafický návrh na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Porota následně rozhodne do 14. 9. Realizace vítězného návrhu proběhne podle dohody v týdnu 17.–21. 9. se slavnostním otevřením a domalováním v sobotu 21. 9.